Madrid

Rato podria cobrar una indemnització d'1,2 milions després de deixar Bankia

Rodrigo Rato té dret a cobrar dues anualitats com a indemnització després d'haver deixat la presidència de Bankia. Traduït en euros, la compensació quedaria en 1,2 milions. L'organització de consumidors Facua li ha exigit que hi renunciï "si té decència" i ha afegit que la situació actual de Bankia i del sistema financer "és conseqüència de les polítiques iniciades en l'era Aznar, en què Rato va tenir un paper clau, i a les pràctiques dels governs socialistes de José Luis Rodríguez Zapatero".

RedaccióActualitzat
Com a banc ajudat amb diners públics a través del FROB, Bankia va haver de fer públics els honoraris del seu president. Aleshores es va saber que Rato guanyava 2,2 milions d'euros l'any, sense comptar la part variable.

El govern espanyol va fixar un topall per al sou dels banquers d'entitats que havien rebut diners públics, que es va situar en 600.000 euros, la suma que actualment cobrava Rato. D'aquí que la indemnització de què ara es parla sigui d'1,2 milions. Rato va arribar a la presidència de Caja Madrid el gener del 2010 i va deixar dilluns la presidència de Bankia.

El seu successor al capdavant de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, cobra uns 3 milions d'euros anuals des que es va prejubilar de conseller delegat del BBVA.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut