El dimissionari president de Bankia, Rodrigo Rato, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
El dimissionari president de Bankia, Rodrigo Rato, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Madrid

Rato cobrava 600.000 euros anuals a Bankia després de la retallada de sou

L'anunci de dimissió de Rato aquest dilluns posa el punt final a dos anys i tres mesos de l'exvicepresident econòmic al capdavant de Bankia. Durant aquest temps, ha intentat reflotar Bankia, l'entitat espanyola més castigada per la punxada de la bombolla immobiliària. Malgrat el seu prestigi com a ministre d'Economia en l'època de major prosperitat econòmica d'Espanya i l'aval d'haver estat director del Fons Monetari Internacional durant tres anys, no se n'ha sortit. Aquest mateix dilluns s'ha sabut que Bankia necessita una injecció d'entre 7.000 i 10.000 milions del FROB.

RedaccióActualitzat
Quan, obligats per la llei, els directius de les caixes ajudades pel FROB van fer públic el seu sou es va saber que Rato cobrava 2,2 milions d'euros anuals. Un sou que, posteriorment, el govern espanyol obligaria a rebaixar fins a un màxim de 600.000 euros.

Rato va arribar a la presidència de Caja Madrid el mes de gener del 2010 i, pocs mesos després, va anunciar la fusió de l'entitat amb Bancaja, Caixa Laietana, Caja de Canarias i les caixes d'Àvila, La Rioja i Segòvia. D'aquesta manera va néixer el Banc Financer i d'Estalvis (BFA) i la seva filial Bankia, el primer grup per volum de negoci a l'Estat. Poc més de dos anys després, l'exdirector de l'FMI ha anunciat que dimitia de la presidència del banc.

Aquest dilluns, Rato també ha recordat que Bankia ha afrontat una de les conjuntures més crítiques que ha viscut mai el sistema financer espanyol, malgrat que l'entitat va aconseguir debutar a la borsa només cinc mesos després. Aquella va ser l'operació més gran d'aquest tipus de l'any 2011 en tot el sistema financer mundial i va permetre a Bankia reforçar el seu patrimoni en més de 3.000 milions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut