Madrid

L'amnistia fiscal no servirà per als contribuents en procés d'investigació

L'amnistia fiscal parcial aprovada aquest divendres pel govern espanyol no s'aplicarà a aquells contribuents als quals ja s'hagués notificat per part d'Hisenda l'inici de procediments de comprovació o investigació per determinar els deutes tributaris corresponents.

RedaccióActualitzat
Així ho recull el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que aquest dissabte publica el reial decret llei que recull les mesures tributàries per reduir el dèficit públic aprovades divendres pel Consell de Ministres.

Segons el BOE, els contribuents de l'impost sobre la renda de les persones físiques, impost sobre societats o impost sobre la renda de no residents que siguin titulars de béns que no es corresponguin amb les rendes declarades en aquests impostos podran presentar una declaració per regularitzar seva situació tributària. Per això, els contribuents han de ser titulars d'aquests béns o drets des d'abans de l'última declaració d'impostos anterior a l'entrada en vigor de la disposició. Aquests contribuents han de presentar una declaració i ingressar la quantitat resultant d'aplicar a l'import o valor d'adquisició dels béns o drets el percentatge del 10%.

Amb aquesta amnistia fiscal parcial, que acaba el 30 de novembre, el govern espanyol confia recaptar 2.500 milions d'euros.

Pel que fa a l'impost de societats, el reial decret llei redueix temporalment el límit màxim de l'aplicació de les deduccions del 35 al 25%. Amb les modificacions d'aquest impost, l'executiu de Rajoy espera ingressar 5.300 milions d'euros. Així, s'elimina amb caràcter indefinit la llibertat d'amortització, que continuarà existint només per a pimes i en el cas d'ampliació de plantilla, el que tindrà un impacte positiu, segons el govern espanyol, de 840 milions d'euros.

Així mateix, s'elimina la possibilitat de diferir a altres exercicis els beneficis fiscals, de manera que es recaptaran 210 milions; es canvia amb caràcter temporal el sistema de pagaments fraccionats, 2.500 milions més, i es limita la deducció de forma indefinida per despeses financers al 30% d'aquesta partida, sempre a partir del milió d'euros, que suposen 1.050 milions més. A més, s'estableix un gravamen sobre els dividends de font estrangera, que aportarà 750 milions.

El reial decret llei també recull mesures per dotar de més autonomia financera els ajuntaments en l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, així com mesures de caràcter administratiu que contribueixin a generar estalvis en la gestió del patrimoni immobiliari del sector públic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut