Tunis

Al-Nahda guanya unes eleccions polèmiques a Tunísia per l'anul·lació d'una part de les llistes de Petició Popular

El partit islamista Al-Nahda ha guanyat les primeres eleccions lliures de Tunísia, celebrades dissabte passat. Ho ha confirmat la comissió electoral, que aquest dijous a la nit va donar a conèixer els resultats oficials. La formació islamista, que estava prohibida durant el règim de Ben Ali, ha obtingut el 41,5% dels vots. La comissió electoral també ha invalidat parcialment les llistes del partit Petició Popular. Aquesta decisió ha provocat aldarulls a Sidi Bouzid, precisament la població on va començar la revolta. La formació ja ha dit que retirarà tots els seus candidats de l'Assemblea Constituent.

RedaccióActualitzat
Els seguidors del partit islamista Al-Nahda han celebrat en les últimes hores que la seva formació és la guanyadora de les primeres eleccions lliures de Tunísia.

Quatre dies després dels comicis, els resultats oficials han confirmat el que apuntaven els primers recomptes: Al-Nahda ha guanyat amb el 41,5% dels vots i ha obtingut 90 escons dels 217 de l'Assemblea Constituent.

El seu líder, Rachid Ghannouchi, ha assegurat que es respectarà tothom, conscient dels recels que ha despertat entre una part de la societat que una formació islamista arribi al poder. Promet continuar fent realitat els objectius de la revolució en una Tunísia, ha dit, "lliure i independent, en vies de desenvolupament i pròspera, on els drets de Déu, el profeta, les dones, els homes, els religiosos i els que no ho són estan assegurats perquè Tunísia és per a tothom".

El procés electoral, que ha rebut el vistiplau de la comunitat internacional, s'ha vist enrarit per la invalidació de sis de les llistes del partit Petició Popular, per un suposat finançament irregular.

Aquest partit, dirigit per un ric empresari tunisià, proper al deposat Ben Ali, ha obtingut 19 escons i s'ha situat com a quarta força. Tot i això, no serà present a l'Assemblea Constituent perquè, després de la invalidació parcial, el seu líder ha anunciat que cap dels candidats de la seva formació no ocuparà els escons que han guanyat.

Tot plegat ha provocat greus aldarulls a Sidi Bouzid, la població on va néixer la revolta i on Petició Popular havia estat el partit més votat. Uns 2.000 joves s'han enfrontat amb la policia i han atacat, entre d'altres llocs, la seu del partit guanyador, Al-Nahda.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut