Venècia

"Un dios salvaje", de Roman Polanski, ferma candidata al Lleó d'Or de Venècia

El Festival de Cinema de Venècia ha rebut amb una gran ovació "Un dios salvaje", l'última pel·lícula de Roman Polanski. El director, que no ha assistit al certamen, explica la història entre dues parelles que s'enfronten després d'una baralla entre els seus fills d'11 anys. Polanski ha confiat en actors de la talla de Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz i John C. Reilly per dur a terme el seu projecte.

Actualitzat
A la presentació de la pel·lícula, amb producció d'Espanya, França, Alemanya i Polònia, els protagonistes han elogiat la direcció de Polanski, que diuen que ha aconseguit que el film funcioni com un mecanisme de rellotgeria i en el qual cada frase i cada moviment està estudiat fins al més mínim detall ."És una història increïblement complexa en els detalls", va explicar Kate Winslet en roda de premsa.

"Tots quatre vam estar molt implicats des del primer dia dels assajos. Però vam tenir l'ajuda d'un guió extraordinari", ha afegit l'actriu. Segons ha explicat, van haver d'assajar durant dues setmanes per poder agafar el to que el director volia i que divergia de l'obra de teatre de Yasmina Reza, que tots quatre coneixien. Un altre aspecte important va ser conèixer al mil·límetre el saló on es desenvolupa gairebé tota la pel·lícula.

Destaca la compenetració dels quatre protagonistes, que es donen suport en una pel·lícula en què ells són la base: no hi ha grans paisatges, ni moments èpics ni música grandiosa. Són quatre persones tancades entre quatre parets físiques i algunes de mentals que treuen el pitjor de si mateixes.

Madonna també presenta projecte

Fora de concurs, la cantant, de 53 anys, ha portat a Venècia el seu segon treball com a directora: "W.E.". La pel·lícula explica la història de la nord-americana Wallis Simpson. L'amor que sentia per ella el rei anglès Eduard VIII el va portar a abdicar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut