Barcelona

El Parlament "rebutja rotundament" que es coaccionin els diputats

Arran dels incidents que hi hagut a les portes del parc de la Ciutadella, quan grups d'indignats han intentat impedir l'accés dels diputats al Parlament, la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha convocat una reunió extraordinària amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i la mesa, els presidents i els portaveus dels grups i els subgrups parlamentaris per analitzar la situació. Durant la lectura de les conclusions, de Gispert ha assegurat que "ningú pot aturar el treball democràtic de la cambra i menys amb violència".

Actualitzat
La presidenta del Parlament ha remarcat que "el Parlament de Catalunya és l'expressió de la voluntat popular manifestada a les urnes, per això rebutgem les agressions i coaccions que han sofert els diputats, els seus treballadors, els representants dels mitjans de comunicació".

A més, ha agraït la feina de les forces de seguretat i ha defensat que es pugui estar en contra de les decisions polítiques però sempre d'una manera democràtica.

La reunió, que s'ha celebrat just després de la defensa davant el ple de les esmenes a la totalitat presentades pels grups del PSC i ICV-EUiA al projecte de llei de pressupostos pel 2011.

A banda d'analitzar els fets, De Gispert, Mas i els líders de les formacions parlamentàries han acordat una declaració institucional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut