Barcelona

Corominas declara que va actuar "com a familiar" i per "instint de defensa", en veure's "mort"

Finalment ha declarat a l'Audiència de Barcelona Lluís Corominas, gendre dels joiers Tous. Corominas, que està imputat per la mort d'un dels presumptes assaltants del xalet familar fa quatre anys i mig, ha negat haver estat mai cap de seguretat de la família Tous i ha explicat que aquella nit va actuar com un familiar que pateix per la vida dels seus. El gendre dels famosos joiers ha explicat que va disparar contra els presumptes assaltants per "instint de defensa", ja que es va veure "mort" en interpretar, a causa dels nervis, que tenien a les mans una pistola.

Actualitzat
La presentació de noves proves ha fet ajornar dos dies la declaració de Lluís Corominas, acusat de matar d'un tret un home sospitós d'entrar a robar al xalet propietat de la família Tous, a Sant Fruitós de Bages, el 2006. Finalment avui ha pogut començar la declaració.

Davant una gran expectació mediàtica, Corominas ha declarat que no era el cap de seguretat de la família Tous i que mai ho havia estat, un fet que es contradiu amb el que va dir en la seva primera declaració després dels fets. "En aquell moment em va ser molt més fàcil, quan van arribar els Mossos, dir que duia la seguretat de la família", ha explicat l'acusat. Corominas ha justificat el canvi de versió perquè, segons ha assegurat, després de la seva detenció "el món se li va capgirar", en passar de ser un pare de família a veure's emmanillat davant d'un jutge.

Lluís Corominas també ha assegurat que aquell dia, quan va disparar a l'assaltant, va actuar "com a familiar, patint, com a gendre, per la vida dels seus sogres". L'acusat s'ha proclamat "una persona honrada" que va fer el que faria qualsevol per protegir els seus.

La magistrada va acceptar ahir algunes de les noves proves presentades per les parts, com, per exemple, l'àudio, però no les imatges, d'un vídeo inèdit aportat per la defensa, on el guarda de seguretat alerta l'acusat que els estan entrant a robar.

Les diferents proves audiovisuals sembla que seran molt útils tant a la defensa com a l'acusació, ja que, segons fonts judicials, es veuria tant el temor de l'acusat davant el grups d'assaltants, com les seves clares intencions quan es va dirigir cap a casa dels seus sogres.

El judici contra el gendre dels Tous Lluís Corominas va començar aquest dimarts, quan estaven previstes les declaracions de les parts implicades, entre les quals les del mateix Corominas.

Els seus advocats asseguren que Corominas va actuar en defensa pròpia i en un estat de pànic. En canvi, el fiscal afirma que la seva intenció era matar. La fiscalia afegeix també que no es pot considerar la defensa pròpia, perquè els assaltants no anaven armats.

Prèviament, en la sessió de dilluns es va escollir el jurat popular. Una selecció, la dels membres, que es va endarrerir més de quatre hores per tot un seguit de recusacions. Els representants legals de Corominas i les acusacions van batallar per determinar els nou membres i els dos suplents del jurat. Es van triar set homes i dues dones després que totes les parts van exhaurir el límit de recusacions permeses.

La fiscalia i l'acusació popular demanen d'11 a 14 anys de presó per a l'acusat, mentre que la defensa en sol·licita l'absolució, perquè considera que va actuar en legítima defensa. Està previst que el judici duri uns quinze dies.

Una càmera ho va gravar tot

Fa poc més de quatre anys, l'acusat es va dirigir a casa dels joiers alertat pels guardes de seguretat, que havien detectat dues persones a l'interior de la finca familiar. Feia només tres dies la família ja havia estat víctima d'un suposat intent de robatori i sospitaven que els desconeguts tenien les mateixes intencions.

Les càmeres de seguretat de la casa mostren Corominas sortint del cotxe armat amb una pistola i com s'apropa al vehicle dels ocupants i dispara dos trets. Un dels dos assaltants va morir i el mateix Corominas va reduir l'altre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra.

Després dels fets, Lluís Corominas ja va passar tres mesos a la presó, però en va sortir després de pagar una fiança de 150.000 euros. També va pagar 150.000 euros per indemnitzar la família de la víctima. El segon presumpte assaltant va passar un temps a la presó, però també en va sortir sota fiança i va fugir del país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut