El McLaren de Fernando Alonso aturat al box, durant el GP d'Austràlia 2017
El McLaren de Fernando Alonso aturat al box, durant el GP d'Austràlia 2017 (Reuters)
Fórmula 1

Vettel es mostra confiat amb el seu Ferrari mentre que Alonso admet que els problemes de McLaren estan molt lluny d'arreglar-se al GP de la Xina

Les possibles tempestes que podrien descarregar sobre el Circuit de Xangai diumenge obren les portes a una carrera esbojarrada

Actualitzat

La Fórmula 1 ha desembarcat a la Xina en plena tempesta literalment i és que el cel del país asiàtic ha rebut els cotxes més ràpids del món amb núvols negres i aiguats que fan pensar que la cursa de diumenge serà passada per aigua, factor que obriria les portes a una carrera boja.

De moment, aquest dijous al matí (hora catalana), els pilots han comparegut en roda de premsa per valorar amb quines sensacions arriben a Xangai ara que ja han tingut un primer contacte amb els seus monoplaces, al GP d'Austràlia, ara fa tot just dues setmanes.

La cara, Sebastian Vettel

El flamant guanyador de la primera cursa, Sebastian Vettel, no pot estar més feliç ni més neguitós per pujar a bord del seu Ferrari i demostrar que la victòria a Melbourne no va ser flor d'estiu: "L'equip ha evolucionat. Estem en la millor posició i l'equip està més còmode i confiat per aquest any."

Les bones sensacions a l'escuderia italiana ja venen des de la pretemporada i potser, per primer cop després de molt de temps, l'equip de Maranello ha sabut desenvolupar un cotxe guanyador, i això el pilot alemany ho té molt clar: "Si parlem de velocitat, tant en els revolts com en les rectes, sense cap dubte que aquests cotxes són els més ràpids que mai hem tingut."

La felicitat de Vettel també ha donat moments per a la broma, quan ha detallat l'estreta relació que té amb el seu monoplaça: "Que li posi un nom (de noia) al meu cotxe no vol dir que l'acariciï cada matí quan arribo o que li truqui per veure com està."

La creu, Fernando Alonso

El pilot asturià, amb les expectatives per terra amb el seu McLaren, encara ha donat per bona la cursa d'Austràlia tot i que no la va poder completar per molt poc: "Sabem que som poc competitius, però a Melbourne quasi aconseguim puntuar quan ningú ho esperava". En tot cas, de cara a la cursa en el traçat xinès, Alonso avisa que farà el què pugui: "Intentaré treure avantatge als revolts i aguantar a les rectes. Si plou, no crec que canviïn gaire les coses."

Passi el que passi al GP de la Xina, l'asturià torna a carregar contra la motorista japonesa: "Hem treballat molt dur durant dos anys per aconseguir podis i victòries. Si no arriben, hauran de canviar coses. McLaren sap què ha de fer i Honda, també. El desavantatge en el motor és molt gran. El consum és un problema, però la potència i la fiabilitat, també. Estem totalment condicionats pel motor."

Al final de la roda de premsa, Fernando Alonso s'ha esforçat a desmentir que "no té cap depressió i que està donant el millor d'ell mateix". Fins i tot, fa broma sobre els esforços que ha invertit per mantenir la motivació: "Prefereixo ser aquí que en el supermercat de la meva ciutat".

Carlos Sainz, satisfet

El pilot madrileny no ha pogut amagar la satisfacció que sent en veure com els dos Toro Rosso van puntuar a la complicada prova australiana: "Acabar vuitens (Sainz) i novens (Kvyat) demostra el gran potencial que tenen els nostres cotxes."

 

Anar al contingut