Koeman ha tornat Holanda a l'elit internacional (EFE)
Futbol internacional

Una rejovenida Holanda torna al primer pla europeu de la mà de Ronald Koeman

Després de quedar-se fora de l'Eurocopa del 2016 i del Mundial de Rússia, la selecció "orange" recupera el prestigi amb un equip amb una mitjana de poc més de 25 anys

Actualitzat

Holanda serà la quarta selecció que disputarà la Final a 4 de la nova Lliga de les Nacions de futbol després d'empatar ahir a 2 en el temps afegit a Alemanya. La selecció "orange", que ara entrena Ronald Koeman, ha estat capaç en pocs mesos d'enterrar un passat recent en què van quedar fora de l'Eurocopa del 2016 i del Mundial de l'estiu passat a Rússia i tornar-se a situar al primer pla europeu eliminant França i Alemanya a la Lliga de les Nacions.

Es pot començar a parlar, per tant, del naixement d'una nova "taronja mecànica"? Encara és molt incipient tot, però sí que és cert que amb l'arribada de Koeman a la banqueta, l'aposta per renovar a consciència la selecció taronja comença a donar els primers resultats. I és que Holanda, que havia jugat la final del Mundial 2010 i les semifinals del Mundial del 2014. En canvi, els últims quatre anys ha anat de fracàs en fracàs i ha quedat fora dels esdeveniments futbolístics més importants.

Koeman ha apostat per un equip poc experimentat, molt jove, però amb força talent i que amb els anys espera que es consolidi com una de les seleccions de referència del panorama futbolístic europeu. Sense anar més lluny, la mitjana d'edat de l'11 holandès que ahir va jugar contra Alemanya és de poc més de 25 anys. Amb només un jugador de més de 30 anys i 4 de menys de 24.

De la nova selecció holandesa destaquen les dues perles de l'Ajax, seguides ja per mig Europa: el central Matthijs de Ligt, de només 19 anys i que ja ha jugat 12 partits com a internacional absolut, i el migcampista Frenkie de Jong, de 21. També destaquen els jugadors del Liverpool Wijnaldum i Van Dijk, els de l'Olympique de Lió Tete i Memphis Depay i el porter del Barça Jasper Cillessen, que amb 29 anys és el segon jugador més veterà d'aquesta selecció. Sens dubte, el futur de la nova Holanda promet, i molt.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut