Mundial

Un gol de Heinze dóna la victòria a l'Argentina en el debut mundialista de Leo Messi (1-0)

El Mundial ha arrencat per a l'Argentina, on totes les mirades estan centrades en Maradona i Messi. El Pelusa ha apostat per un atac format per Messi, Higuaín i Tévez. Un gol de cap de Heinze a l'inici del partit ha servit perquè els argentins sumessin els tres primers punts en la classificació del seu grup. Messi ha disposat de nombroses ocasions, i només les aturades del porter Enyeama li han impedit obrir el seu compte golejador. Els argentins han dominat el partit i, sense fer un gran joc, han disposat de les millors ocasions.

Els argentins han sortit en tromba, i just després d'una primera ocasió de Nigèria han encadenat dues clares ocasions de perill. Primer Tévez no ha pogut aprofitar una gran jugada de Messi i ha xutat fora a l'interior de l'àrea. Després el mateix Messi ha pogut obrir el marcador però el porter nigerià li ha refusat un gran xut. En la jugada següent, un córner llançat per Di María ha servit perquè Heinze avancés els "albicelestes". Amb aquest resultat els de Maradona han alentit el joc, però cada cop que la pilota arribava a Messi, la potent davantera de l'Argentina creava perill. El jugador del Barça ha vist com en dues ocasions el porter nigerià, Enyeama, refusava els seus xuts. També Higuaín poc després ha pogut ampliar l'avantatge de l'Argentina. Els nigerians han disposat d'algunes ocasions en aquesta primera part, però amb poc encert en el xut final.

Partit d'anada i tornada a la segona part

La segona part ha començat sense canvis en el partit. Els d'El Pelusa dominant el joc, però jugant amb menys intensitat que a la primera part. Només Higuaín i Messi han seguit creant perill, mentre que Tévez i Di María estaven desapareguts. Dos canvis fets per l'entrenador nigerià, Lagerback, han fet revifar els africans, que amb ràpids contraatacs s'han acostat amb cert perill a la porteria de Romero. Però ha estat novament l'Argentina que en dues ocasions consecutives ha pogut sentenciar l'encontre. Messi, primer, ha llançat fora un xut després d'un ràpid contraatac, i Higuaín, després, no ha pogut batre l'encertat porter nigerià. El partit s'ha convertit llavors en un joc d'anada i tornada. A punt ha estat Nigèria d'amargar el debut de l'"albiceleste", que tot i posar Maxi Rodríguez i Diego Milito no ha trobat l'encert davant el brillant Enyeama. Al final, el gol de Heinze ha estat suficient per donar els tres primers punts en la classificació del grup B.