Atletisme

Un circuit més ràpid per a la Marató de Barcelona 2019

La pròxima edició de la cursa tindrà un nou recorregut, amb menys desnivell positiu per afavorir les marques, però sense renunciar al pas pels llocs més emblemàtics de la ciutat

Àlex CastellsActualitzat

Més ràpid, menys desnivell positiu i sense renunciar al pas pels llocs més turístics i emblemàtics de la ciutat. La Zurich Marató de Barcelona tindrà un nou recorregut per a la pròxima edició, amb la intenció d'aconseguir millors marques i consolidar la cursa com una de les més atractives d'Europa. Després de 13 anys amb pràcticament el mateix traçat i sense gaires modificacions importants, la direcció de la Marató ha decidit incloure diferents variacions. Les més destacables, a la Travessera de les Corts, el Passeig de Gràcia i l'Avinguda Paral·lel.

Els principals motius d'aquests han estat evitar els girs més tancats del recorregut i, sobretot, reduir l'altimetria del circuit. En la Marató del 2019, el desnivell positiu serà de 176 metres, distribuïts de manera equilibrada entre la primera i la segona mitja maratons.

A diferència de les últimes edicions, els corredors no arribaran fins a l'Avinguda Diagonal i, un cop superat el Camp Nou, aniran cap a la Travessera de les Corts. Amb aquesta modificació, es pretén carregar menys les cames dels participants durant els primers quilòmetres. També hi haurà un tram més llarg de l'Avinguda Meridiana. S'hi recorreran poc més de set quilòmetres entre l'anada, fins al parc de Can Dragó, i la tornada, fins al carrer València. L'últim canvi important serà a l'Avinguda Paral·lel, un dels trams més durs fins ara de la prova. A partir del 2019, els últims passos fins a la meta seran per la Ronda Sant Pau i el carrer Sepúlveda, passant pel Mercat de Sant Antoni, amb la intenció de fer més amena l'última pujada.

El director esportiu de la Zurich Marató de Barcelona, Cristian Llorens, explica el perquè dels canvis en el recorregut de cursa: 

El rècord de la Marató de Barcelona ha estat intocable des de l'any 2011, en què el kenià Jackson Kotut va fixar un millor temps de 2 hores, 7 minuts i 30 segons. En la categoria femenina, la plusmarca és més recent. La va aconseguir l'etíop Helen l'any passat, amb un crono de 2 hores, 25 minuts i 4 segons.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut