Un Barça carregat de suplents passa per sobre de l'Hèrcules i es classifica per als vuitens de final de la Copa (7-0)

Lucas Digne, Ivan Rakitic, Rafinha, Paco Alcácer i Arda Turan, amb un hat-trick, signen la golejada dels blaugranes que passen als vuitens de final de la Copa del Rei

El FC Barcelona ha segellat la classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei en superar l'Hèrcules per un contundent 7-0.

Amb el trident, Piqué i Ter Stegen, ja de vacances, Luis Enrique ha plantejat el partit de tornada dels setzens de final de Copa davant de l'Hèrcules amb un onze inicial carregat dels jugadors menys habituals.

Tal com havia pronosticat Luis García Tevenet, l'Hèrcules ha saltat a la gespa del Camp Nou amb un ferm replegament en defensa, a aprofitar qualsevol petita errada per donar la sorpresa. Els blaugranes, per la seva banda, han començat força espessos en el joc d'atac i ho han tingut força complicat en els primers minuts per superar el mur dels alacantins desplegat al voltant de la porteria de Buïgues.

Però, de mica en mica, el Barça s'ha anat sentint còmode a sobre de la gespa i ha anat guanyant confiança. El marcador l'ha obert Lucas Digne, el seu primer gol com a blaugrana, en una gran combinació amb Rafinha que li ha servit en safata la pilota després de recollir una mil·limètrica assistència d'Arda Turan.

El segon gol del Barça l'ha fet Rakitic en transformar un penal comès sobre Arda Turan just abans del descans. Amb aquesta diana, els homes de Luis Enrique han marxat cap al túnel de vestidors amb la confiança de començar a tenir l'eliminatòria encarrilada.

A la represa, Rafinha ha transformat el tercer gol dels blaugranes amb un xut ras i molt ben col·locat després d'una gran jugada personal d'Arda Turan que s'havia internat a dins de l'àrea de l'Hèrcules, però el sever marcatge de tres defensors alacantins no li han donat cap altra opció que cedir-li la pilota al brasiler.

Minuts després, el turc, que s'ha convertit en un dels referents en atac del FC Barcelona, ha saciat la seva set golejadora marcant el quart dels blaugranes en rematar de cap una pilota penjada d'Aleix Vidal després d'un gran canvi d'orientació d'André Gomes.

Paco Alcácer, en posició de fora de joc, ha trencat la seva sequera golejadora en partit oficial des que és jugador del Barça i ha fet el cinquè gol de la nit amb una rematada de cap aprofitant un mal refús d'un defensor de l'Hèrcules.

La cirereta al pastís l'ha posada Arda Turan quan ha marcat dos gols en dos minuts a les acaballes del partit. Primer ha aprofitat un mal refús del porter Buïgues a l'interior de l'àrea i, poc després, ha robat una pilota, ha driblat amb autoritat el seu marcador i ha enviat una canonada ajustada a l'escaire. Amb aquest 'hat-trick' el turc signa una de les seves millors actuacions des que defensa els colors del Barça.

Divendres, 23 de desembre, es farà el sorteig en què el FC Barcelona coneixerà qui serà el seu rival en els vuitens de final de la Copa del Rei.