Tres atletes amb dorsal, en un vagó del metro de Barcelona durant la marató (@EP_deportes)
Atletisme

Tres participants de la Marató de Barcelona van ser enxampats agafant el metro durant la prova

Segons va descobrir un col·laborador d'"El Periódico de Catalunya", els atletes inscrits van pujar al vagó a les 8.38 del matí i el dorsal d'un d'ells apareix a la llista oficial de "finishers" de la prova

Actualitzat

Almenys tres participants de la Marató de Barcelona van ser enxampats en la línia 1 del metro als pocs minuts de donar-se el tret de sortida de la prova, segons va descobrir un col·laborador d'"El Periódico de Catalunya". Els atletes inscrits, que viatjaven amb el seu dorsal corresponent al pit, van pujar a un dels vagons del metro a les 8.38 hores del matí quan encara molts participants encara no havien pres la sortida.

Segons aquesta informació, el número d'un dels atletes que van agafar el metro apareix a la llista oficial de "finishers" de la marató amb un temps per sota de les quatre hores. Per evitar que es facin trampes o es retalli part dels 42,195 quilòmetres de recorregut, els organitzadors de la prova situen uns punts de pas obligatori en llocs estratègics per evitar que hi hagi tramposos que presumeixin de fer una bona marca sense fer tot el recorregut.

Tot i aquests fets, els tres atletes implicats han assegurat que no pretenien fer trampes ni cometre cap tipus d'irregularitat, sinó que van agafar el transport públic amb l'objectiu d'ajudar a un amic en comú.

Aquesta anècdota ha servit per recordar el cas de Rosie Ruiz, que va ser desqualificada al 1980 després d'imposar-se a la marató de Boston en comprovar-se que havia fet la major part del recorregut en metro.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut