Tres gols de Messi al Manchester City deixen ben encarrilat el pas del FC Barcelona als vuitens de la Champions (4-0)

Leo Messi ha estat un dels dos homes decisius de la victòria del Barça davant del Manchester City amb els seus tres gols. L'altre ha estat el xilè Claudio Bravo, per l'errada que ha deixat l'equip de Pep Guardiola amb un home menys

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha sumat davant del Manchester City (4-0) la seva tercera victòria en tres partits de la fase de grups de la Lliga de Campions i amb 9 punts sumats ja té ben encarrilada la seva classificació per als vuitens. Els 96.200 espectadors del Camp Nou han pogut gaudir d'un hat-trick de Leo Messi i de les aturades del porter Marc-André Ter Stegen, els dos blaugranes més destacats.

El Manchester City ha posat d'entrada amb molts problemes el FC Barcelona, pressionant bé la sortida de pilota dels locals. Guardiola ha deixat de sortida a la banqueta la seva estrella, el Kun Agüero, per poder tenir un jugador més al mig del camp, i aquesta superioritat amenaçava donar fruïts per l'equip anglès. Si el lateral dret Sergi Roberto havia caigut a última hora de la llista de jugadors disponibles del FC Barcelona per aquest matx, en el minut 8 qui ha deixat el terreny de joc ha estat l'altre lateral, l'esquerre, Jordi Alba, que havia rebut l'alta aquest matí com el reusenc de les seves lesions musculars. L'ha substituït el francès Lucas Digne.

Els mals presagis pels barcelonistes han semblat acabar-se poc després, quan Leo Messi ha decidit aparèixer. El davanter argentí ha fet una passada dins l'àrea a Iniesta en el minut 17. La pilota ha quedat solta, i després de la relliscada de Fernandinho cap jugador anglès ha reaccionat a temps per evitar que Messi l'agafés i superés Claudio Bravo amb un retall. La jugada ha deixat tocat el City, que poc després ha estat a punt d'encaixar el segon, en una jugada que ha començat Messi amb un canvi de cantó. L'argentí ha tornat a participar amb un toc dins l'àrea per Luis Suárez, que ha xutat fora. En el minut 31, Bravo ha evitat el gol llançant-se als peus de Neymar. Mentrestant, el mig del camp visitant havia començat a actuar amb duresa.

Piqué ha rebut una dura entrada de Silva, Luis Suárez de Zabaleta i Neymar de Fernandinho. El central ha estat el més perjudicat. Amb problemes de mobilitat, no ha arribat a evitar una rematada de Nolito que Ter Stegen, atent, ha enviat a còrner. L'alemany s'ha tornat a lluir novament davant Gundogan. Luis Enrique, veient aquest forat al mig de la seva defensa, l'ha substituït per Mathieu. La línia defensiva catalana presentava una configuració inèdita: Mascherano de lateral dret, Digne a l'esquerre, i Umtiti i Mathieu al mig. Stones ha pogut empatar amb una rematada de cap en una jugada de falta, però la pilota no ha trobat porteria. En el següent atac ha estat Bravo l'encarregat de demostrar la seva categoria davant d'un xurt a boca de canó de Suárez. A l'última jugada abans del descans, l'àrbitre no ha vist unes mans de Digne dins la seva àrea.

L'expulsió de Bravo

El City ha començat la segona part com la primera, pressionant molt amunt un Barça que patia molt. Una errada infantil de Bravo en el minut 53, però, ha acabat amb les seves opcions. Un mal rebuig seu amb els peus fora del àrea d'una passada llarga de Digne ha deixat la pilota morta als peus de Luis Suárez. El xilè ha tocat amb la mà el xut posterior del davanter uruguaià mentre la porteria era buida, acció que li ha costat la targeta vermella directa. A l'inici d'aquesta jugada, el lateral francès ha clavat els tacs de forma involuntària al peu de Zabaleta. El porter Caballero ha entrat per Nolito, i Clichy pel lateral argentí.

Amb un home més, Messi ha resolt el matx en el minut 61 amb un xut des de la frontal. L'argentí ha aconseguit el seu hat-trick culminant una assistència de Luis Suárez en el minut 68, després d'una errada en una cessió enrere del migcampista Gundogan i la passivitat del central Stone. Entre Ter Stegen i Umtiti han evitat el primer gol del City en un xut de falta de Kolarov abans que el Barça perdés la seva superioritat numèrica en el minut 73, quan Mathieu ha vist la segona targeta groga. Busquets ha deixat el mig del camp per integrar-se de central.

En el seu últim canvi, Luis Enrique ha enviat a la banqueta Andrés Iniesta per donar entrada a Andrés Gomes. Leo Messi encara ha tingut temps per arrodonir el seu gran partit amb una gran jugada personal en el minut 85 que ha acabat en un penal que Neymar no ha pogut transformar en gol. El brasiler, enrabiat, ha marxat de dos defensors en el següent atact blaugrana per anotar el quart gol en l'últim minut de partit després d'una combinació amb Messi