MotoGP

Rossi fa de mestre sota la pluja de Silverstone i una caiguda de Márquez l'allunya del títol

Petrucci i Dovizioso completen el triplet italià en un GP de la Gran Bretanya agitat que pot haver decidit el campionat de MotoGP

Actualitzat

L'aigua ha repartit sorts diverses en el Gran Premi de la Gran Bretanya de MotoGP. La prèvia ha estat caòtica, ni la direcció ni els equips podien decidir quins pneumàtics calia utilitzar i la sortida s'ha hagut d'ajornar uns minuts. Però, quan la cursa ha començat, de seguida s'ha vist un Valentino Rossi decidit a arriscar, confiat en el talent i en la veterania acumulats.

Passada l'agitació de les primeres voltes, l'italià ha aconseguit escapar-se cap a una victòria que li dóna un marge de 12 punts a la classificació sobre Jorge Lorenzo. El mallorquí ha tingut problemes amb la visera del casc i finalment ha estat quart, en part beneficiat per les caigudes que hi ha hagut al seu davant.

El més mal parat de la jornada ha estat Marc Márquez. Quan faltaven 8 voltes, el pilot de Cervera anava segon i llançat en la persecució de Rossi, i la moto li ha relliscat en un revolt. Una caiguda que el deixa pràcticament sense opcions de revalidar el títol, com ell mateix ha reconegut un cop ha arribat al "box". Només queden 150 punts per disputar i el lideratge se li allunya a 134.

En la lluita pels primers llocs, Dani Pedrosa pràcticament s'ha descartat amb un ritme molt conservador des de la mateixa sortida, on ja ha perdut dues posicions. El de Castellar ha acabat cinquè.

Al mig d'un panorama tan atípic, el gran beneficiat ha estat Danilo Petrucci, que se l'ha jugat quan ha vist la possibilitat de pujar per primera vegada al podi. Ha arribat a estar a menys de dos segons de Rossi, però al final s'ha conformat amb el segon lloc. Andrea Dovizioso l'ha seguit per completar un triplet italià a Silverstone.

Pel que fa a la resta de catalans, Aleix Espargaró ha estat novè i Maverick Viñales, onzè. Pol Espargaró ha caigut quan faltaven cinc voltes i anava sisè.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut