Espanyol

Quique: "Era molt fàcil dir que ens posaríem entre els 10 primers i molt difícil aconseguir-ho"

L'entrenador de l'Espanyol no amaga la satisfacció quan veu que ha aconseguit el seu gran objectiu per aquesta temporada i ja té molt clar quin serà el de la propera

Actualitzat

Quique Sánchez Flores ha comparegut davant dels mitjans de comunicació abans del darrer partit de la temporada de l'Espanyol, que serà aquest divendres al vespre (20.45) contra el Granada.

Tot i que els blanc-i-blaus no s'hi juguen gran cosa, l'entrenador ha reivindicat, una vegada més, que espera que els seus jugadors exhibeixin la mateixa intensitat de sempre: "Volem competir fins a l'últim moment, volem guanyar el partit. Tenim ganes de seguir fent-ho bé. Volem puntuar i a veure què passa".

Sobre la baixa de Javi Fuego, el tècnic madrileny ha explicat que és per qüestió de salut: "Ha tingut un procés febril i s'ha esforçat molt per arribar a temps, però no ha pogut. És una llàstima".

Balanç de la temporada que acaba

Sánchez Flores s'ha mostrat d'allò més satisfet per com ha anat la seva primera temporada a la banqueta blanc-i-blava: "Hem crescut amb normalitat. És senzill dir que ens posaríem en el top 10 de la Lliga Espanyola i és molt complicat arribar-hi i ho hem fet". I ha afegit, amb un somriure, una dada que ha acabava de conèixer: "He sentit que feia 12 anys que l'Espanyol no aconseguia tants punts".

En nou mesos, l'Espanyol ha passat de ser un equip temerós a un equip temut i això és exactament el que volia aconseguir l'entrenador blanc-i-blau quan va decidir acceptar dirigir el conjunt perico: "L'Espanyol històricament ha estat un equip guanyador i estem en el procés de retornar a aquesta normalitat. Al final dels partits, els rivals ens reconeixen que hem estat durs i que els hem donat problemes. L'Espanyol està tornant. Hem treballat molt perquè l'Espanyol torni a veure's a ell mateix. Hem sembrat una bona base per créixer l'any que ve".

Però no tot han estat flors i violes i Sánchez Flores admet l'arrencada no va ser gens fàcil: "Em va encantar la pretemporada però no em va agradar l'inici de la temporada. No és normal que tot vagi tan bé i, després, tan malament. Vam reflexionar i vam haver de corregir força coses."

Pensant en la propera temporada

A partir de dissabte, els jugadors de l'Espanyol començaran les vacances, però l'entrenador blanc-i-blau reconeix que ell encara té molta feina pensant en com encararà l'any que ve. Primer de tot, els reforços: "El més important són els jugadors. El creixement de l'equip es basarà en la qualitat dels futbolistes. Dependrà molt de la plantilla que muntem. Hem de tenir les eines necessàries per aconseguir fer una millor temporada l'any que ve. Encara tenim molt de camí per recórrer".

En tot cas, l'entrenador espera tenir un estiu una mica més tranquil que el de l'any passat: "Intentarem evitar estar el 31 d'agost tancats a l'oficina. Marxaré de vacances però tindré el telèfon encès per tancar-ho tot amb més tranquil·litat".

La recepta de Sánchez Flores té dos ingredients: "Maduresa i bon joc". Però això no és garantia que la millora que espera aconseguir de l'Espanyol sigui suficient: "Hem de ser capaços de fer un salt per competir. Una altra cosa és que aquest salt sigui prou gran per posar-nos en el grup de l'Athletic Club o el Vila-real. El següent pas és ser millors que aquest any, ja veurem com".

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut