D'aquesta manera ha acabat la cursa Niklas Ajo
Motor

Oliveira s'imposa en una cursa de Moto3 trepidant al Gran Premi d'Holanda

Quartararo ha estat segon i Kent suma més punts amb un tercer lloc que manté còmode en el lideratge del Mundial

Actualitzat

Miguel Oliveira ha guanyat la segona cursa de Moto3 de la seva carrera en imposar-se en un final emocionant aquest diumenge al Gran Premi d'Holanda. El portuguès ha estat el més hàbil en l'última volta i ha superat els altres sis pilots que l'acompanyaven en el grup que ha liderat gairebé tota la prova. Fabio Quartararo ha estat segon, i Danny Kent ha completat el podi i ha tingut opcions serioses de victòria després d'haver-se passat la cursa a la cua del grup estudiant els rivals. Jorge Navarro, que ha atacat molt en les últimes voltes, i en algunes fins i tot s'ha posat líder, ha estat quart.

Romano Fenati, Enea Bastianini i Brad Binder completaven aquest escamot, que ha donat tot l'espectacle possible a la cursa amb incomptables avançaments en totes les posicions, i fins i tot més d'un toc entre les motos, que, per sort, no ha fet caure ningú.

Els que sí que han caigut, per culpa d'envestides d'altres pilots, han estat Isaac Viñales i María Herrera. Primer ha estat la pilot toledana, empesa fora de pista per Antonelli, quan anava en un excel·lent novè lloc; una volta després, i en el mateix revolt, Bagnaia ha fet el mateix amb el català. Entre els pilots importants, Efren Vázquez ha estat un altre dels que no han pogut acabar.

Els punts sumats gràcies al tercer lloc permeten a Kent sentir-se còmode al capdavant del Mundial de la categoria: té 165 punts, 58 més que Bastianini i 63 més que Oliveira.

Ajo arriba a l'estil "cowboy"

El gran premi s'ha acabat amb un moment insòlit, d'aquells que només es veuen cada molts anys, si és que mai s'han vist. Niklas Ajo ha tingut un bloqueig al tren davanter de la moto i, com semblava lògic, ha sortit disparat del seient, però ha estat prou hàbil per mantenir les mans sobre els controls, ha pogut evitar un mur i uns pneumàtics de protecció i ha passat la meta estant literalment fora de la moto, per la qual s'ha deixat arrossegar. Sens dubte, serà una de les imatges de l'any.

Anar al contingut