Imatge dels peus del nedador holandès que s'ha fet viral
Natació

Neda 163 quilòmetres en aigües obertes i recapta 3,5 M € per a la lluita contra el càncer

El medallista olímpic holandès Maarten van der Weijden va nedar durant 55 hores, sense pràcticament aturar-se, per recaptar fons per a la investigació del càncer

Actualitzat

El nedador holandès Maarten van der Weijden​, campió olímpic al Pequín 2018 en 10 quilòmetres d'aigües obertes, ha estat protagonista d'una de les gestes més impressionants del món de l'esport. L'holandès va nedar, sense pràcticament aturades, 163 quilòmetres durant 55 hores per les fredes aigües del mar del nord d'Holanda.

Maarten van der Weijden, de 37 anys, es va convertir en campió olímpic després d'haver superat una leucèmia linfàtica aguda. Des de llavors el seu compromís en la lluita contra el càncer l'ha portat ha emprendre reptes com aquest. I a través de la seva fundació ha aconseguit recaptar més de tres milions i mig d'euros.

L'objectiu inicial de van de Wejiden era cobrir una distància de 200 quilòmetres que enllaçava onze ciutats de la costa holandesa. Però la dificultat i la duresa de la seva proesa li van passar factura. El grup de metges que controlaven el seu estat van obligar-lo a abandonar després de recórrer 163 quilòmetres. La foto dels peus un cop fora l'aigua s'ha fet viral i ha ajudat a difondre més la magnitud de la seva gesta.

 

Anar al contingut