Oaxaca

Milers de mexicans tornen al centre d'Oaxaca per protestar contra el governador estatal i la presència de l'exèrcit

La ciutat d'Oaxaca, al sud de Mèxic, vivia en calma relativa des de fa uns dies, després que els opositors al governador estatal optessin per la protesta pacífica i també pel desplegament de les tropes federals per ordre del president, Vicente Fox. Avui, però, milers de revolucionaris han començat una manifestació que els portarà al centre d'Oaxaca i amb la qual volen reiterar el rebuig al governador, Ulises Ruiz, i a la presència de l'exèrcit al carrer. Homes, dones i joves han iniciat la protesta després que uns desconeguts han disparat contra Radio Universidad, l'emissora que fa d'altaveu dels revolucionaris, un atac en què ha resultat ferit un estudiant.

Actualitzat

La pujada de la tensió al carrer ja s'ha manifestat a primera hora. Els agents de la Policia Federal Preventiva mexicana han instal·lat filferros amb punxes a l'entorn del Zócalo, la plaça del centre d'Oaxaca, en previsió de l'arribada de membres de l'Assemblea Popular del Pobles d'Oaxaca.

De moment, però, no està clar quin serà el recorregut de la marxa dels revolucionaris. Hores abans de l'inici de la manifestació, un portaveu de l'Assemblea ha explicat que no tenen intenció d'arribar a la plaça, sinó que aniran al convent de Santo Domingo, recinte que s'ha convertit en la "seu" del moviment després que, ara fa una setmana, l'exèrcit els expulsés del centre d'Oaxaca.

L'Assemblea Popular dels Pobles d'Oaxaca aglutina diverses organitzacions socials que han sumat esforços contra el govern estatal. Les protestes van arrencar el 22 de maig passat amb una vaga de mestres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut