Natació

Michael Phelps aconsegueix el sisè or i Villaécija acaricia el bronze en la final dels 800 liures

Michael Phelps ha engrandit encara més el seu nom i va camí de convertir-se en llegenda en sumar la sisena medalla d'or en el Mundial de Melbourne. I és que el nord-americà s'ha endut l'or en la final dels 100 papallona, una prova que no li era favorable i en la qual sortia amb el quart millor temps. No obstant, Phelps ha completat una magnífica prova i ha superat el seu compatriota i campió de la modalitat Ian Crocker gràcies a una última braçada ajustadíssima.

Actualitzat

Ian Crocker era, fins aquest dissabte, l'únic dominador dels 100 metres papallona. A més de posseir el rècord del món de la modalitat, el nedador nord-americà havia guanyat l'or en els dos últims Mundials -Barcelona 03 i Mont-real 05- i s'havia classificat per a la final amb el millor registre. Ho tenia tot a favor per consolidar la seva hegemonia però finalment ha cedit davant l'únic rival contra el qual podia cedir: Michael Phelps.

Phelps ha nedat excel·lentment i ràpidament s'ha col·locat amb opció a medalla tot i arribar a la final amb el quart millor temps. El nord-americà s'ha anat acostant a Crocker però no semblava que pogués atrapar-lo. El favorit, però, s'ha desinflat sorprenentment en els últims 15 metres i això ha donat ales a Phelps, que, en un últim tram espectacular, ha obtingut la medalla d'or gràcies a una última braçada d'infart. Tercer ha estat el veneçolà Albert Subirats. Aquest nedador descendent de catalans ha donat la primera medalla en uns mundials al seu país.

Villaécija, quarta

Erika Villaécija ha complert les expectatives creades i ha protagonitzat una magnífica final dels 800 metres lliures. La catalana ha acabat quarta i ha polvoritzat el rècord d'Espanya amb un crono de 8.27.59, i s'ha quedat a una mica més d'un segon del bronze. Villaécija s'ha dosificat i ha anat augmentant de ritme a mesura que arribava al final, i a punt ha estat de pujar al podi. Finalment, però, no ha pogut atrapar la nord-americana Hayley Peirsol. L'or ha estat per a Kate Ziegler i la plata, per a Laure Manaudou.  

 

  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut