Fórmula 1

McLaren estudia dividir-se el 2008 i Alonso podria acabar corrent amb Mercedes

McLaren podria desaparèixer la pròxima temporada de la Fórmula 1. De fet, l'equip es dividirà en dos, Mercedes i Prodrive. Aquest és el projecte que els seus competidors volen evitar, però que podria ser la solució al conflicte de convivència Alonso-Hamilton. Mentrestant, les opcions que Alonso torni a Renault van guanyant números. El futur d'Alonso s'ha convertit ja en un serial, que va per llarg.

Actualitzat

Després de l'accident d'Alonso al GP del Japó, que deixa el Mundial gairebé decidit, s'obren les conjectures de cara a la pròxima temporada. Tal com estan les coses, Alonso, Hamilton i Ron Dennis no continuaran treballant junts. McLaren podria desaparèixer com a escuderia si el seu soci, Mercedes, en compra la totalitat de les accions.

Prodrive i Mercedes

Si el projecte Prodrive, que correria amb cotxes idèntics, tira endavant, l'equip comptaria amb dues escuderies. Fernando Alonso, potser amb Pedro Martínez de la Rosa, pilotaria per a Mercedes, i conservaria el seu principal patrocinador, Banco Santander, entitat que, a través del seu soci, ABBEY Bank, patrocinaria el projecte anglès "Prodrive", encapçalat per Ron Dennis i Lewis Hamilton. Ara mateix, aquesta possibilitat pren força: manté els patrocinadors principals i soluciona els problemes de convivència a l'equip. Alhora que, en desaparèixer l'equip McLaren com a tal, podria, en una jugada de despatxos, arribar a esquivar part de la multa per espionatge.

Briatore obre les portes de Renault

El que és clar és que Fernando Alonso no es quedarà a casa la pròxima temporada i difícilment correrà amb Ferrari - tant Raikkonen com Massa tenen contracte en vigor. I, mentrestant, el seu mentor, Flavio Briatore, ha confirmat que el rebria de tornada amb els braços oberts. Tot plegat, un mar de rumors que amenaça de durar setmanes.

Ferrari, BMW i Williams, en contra

Les escuderies Ferrari, BMW i Williams han fet un front comú per oposar-se al fet que Prodrive corri amb cotxes idèntics als de la casa de Woking. Aquesta temporada ja han sorgit veus de protesta contra Toro Rosso, a qui s'acusa d'haver utilitzat els xassís de Red Bull, fet que fins ara estava prohibit, però que probablement serà aprovat pròximament. Si aquesta norma progressa, els equips filials podran disposar de tot el material dels equips mare. D'aquesta forma, Prodrive -l'escuderia de David Richards, que s'estrenaria el 2008- tindria els xassís de McLaren i el motor de Mercedes. O el que és el mateix: Hamilton i Alonso competiran l'any que ve en les mateixes condicions, però separats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut