Barça

Mascherano: "L'afortunat sóc jo. Vaig venir a fer realitat un somni i ara toca despertar-se"

L'internacional argentí deixa el Barça després de set anys i mig amb gratitud. El president Bartomeu li ofereix tornar al club com a tècnic del futbol base quan es retiri

RedaccióActualitzat

Javier Mascherano ha ofert la seva última roda de premsa com a jugador del Barça en un acte molt emotiu. 

"No em quedo amb un títol, em quedo amb el dia a dia, amb el fet d'haver viscut moments únics i el fet d'haver pogut jugar amb jugadors que de tan bons fan que millor el teu nivell", ha dit el jugador argentí.

Pel que fa al fet de ser entrenador, ha comentat que "en algun moment en un futur potser ho provo. Estic totalment agraït a la directiva per aquest gest per haver-me ofert aquesta possibilitat"

"El Barça és molt especial. La seva grandesa es pot veure a tot el món i té molt a veure amb els valors que transmet. La possibilitat de poder entrar en aquest món i de poder.ho comprovar et fa veure que és encara més gran del que s'esperava".

"El pas del temps ha indicat que anava perdent protagonisme i se'm feia cada cop més difícil, i abans de posar en un compromís al club he intentat trobar una sortida bona per totes les parts. Tant de temps en un lloc com aquest desgasta molt i ja no tenia les mateixes forces per lluitar per un lloc. A vegades cal resetejar-se una mica. Acabar la meva carrera en el futbol d'elit en un club per al Barça és un gran orgull", ha explicat.

"Mai he volgut ser un exemple. Sempre he provat d'actuar com sóc jo, amb naturalitat i despres de set anys i mig l'afortunat sóc jo. El secret d'aquests anys ha sigut la qualitat de la gent que hi havia al vestidor. He sigut un afortunat. Vaig venir a complir un somni i ara toca despertar-se. Mai havia pensat que duraria tant".  

"Quan vens de fora saps que t'has d'adaptar a diferents circumstàncies però tot és més fàcil quan et trobes amb gent amb la qualitat de Puyi, Xavi o Víctor que transmeten els valors del club".    

Durant l'acte s'ha pogut veure un vídeo amb el comiat personal de cadascun dels jugadors de la plantilla:

Josep Maria Bartomeu: "Aquest és el teu club"

El president del Barça, ha emplaçat a Javier Mascherano a tornar al Barça un cop hagi acabat la seva carrera. El tècnic blaugrana s'ha mostrat molt agraït al jugador argentí, que tanca avui una etapa de set anys i mig al Barça.

"Mascherano ha decidit deixar el club igual que va decidir al seu dia venir al Barça. A l'agost del 2010 'Masche' ho va posar tot de la seva part per poder venir –ha indicat Bartomeu-.

I li ha sortit molt bé l'aposta. I estem molt contents. Ets una referència al Camp Nou i un exemple per als companys al vestidor. Ets un exemple de compromís. Javier Mascherano és per sobre de tot una persona autoexigent"., ha explicat Bartomeu, abans d'agrair-li al jugador la seva entrega amb el club.

"Sé que estàs molt a gust amb nosaltres i aquest és el teu club. El dia que tu acabis aquesta experiència nova, això és casa teva i aquí hi ha una experiència professional que t'espera a casa teva", ha dit.   

Mitja hora abans de l'acte, el club ha anunciat oficialment el traspàs del jugador al Hebei Fortune xinès.  

Mascherano va arribar fa set temporades i mitja al Barça per substituir Yaya Touré, que havia marxat al Manchester City. Des d'aleshores ha jugat 334 partits oficials amb la samarreta blaugrana i ha guanyat 17 títols. Reconvertit a central, quan inicialment havia de jugar de migcentre.

L'internacional argentí ha estat utilitzat i lloat successivament pels cinc entrenadors que ha tingut al club, des de Guardiola fins a Valverde, tant per les seves prestacions al camp com pel seu ascendent al vestidor. No és estrany que hagi estat triat com a quart capità, un lloc que ara quedarà vacant provisionalment.

Javier Mascherano no tornarà a vestir la samarreta del Barça, però sí que s'acomiadarà de l'afició barcelonista aquest dijous, just abans del partit de Copa del Rei. Després, s'integrarà a la concentració del seu nou equip, que està fent una estada de pretemporada a Marbella.       

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut