Motociclisme

Márquez i Lorenzo brillen de nou i començaran des de la "pole" el GP de Catalunya de 125 cc i MotoGP

Marc Márquez és el dominador absolut de les sessions de qualificació del vuitè de litre i aquest dissabte, en el setè Gran Premi del curs, ho ha tornat a demostrar adjudicant-se a Montmeló la cinquena "pole" de la temporada. El pilot lleidatà ha estat clarament superior als rivals i sortirà primer en el GP de Catalunya de 125 cc per davant d'Espargaró, Smith i Terol. En MotoGP, ningú pot fer ombra a Jorge Lorenzo i el mallorquí, que començarà des de la "pole", s'apunta el primer triomf del cap de setmana. Stoner i De Puniet completen la primera línia. Pedrosa només pot ser quart. En Moto2, Elias acaba quart darrere de Iannone, Takahashi i Luthi.

Actualitzat
El jove pilot de Cervera es passeja triomfant en el que és el seu millor moment al Mundial. Després de tres triomfs consecutius, Márquez amenaça de fer-se amb el quart, convertir-se en el pilot més jove que ho aconsegueix i assaltar directament la classificació general del campionat.

La superioritat del lleidatà és tanta que aquest dissabte s'ha fet amb la "pole" a Montmeló amb mig segon d'avantatge respecte al segon, Pol Espargaró. El de Granollers ha topat un cop rere l'altre amb molt de trànsit i això l'ha privat d'aconseguir un registre més bo. Malgrat tot, Espargaró, com sempre, oferirà molta brega i en cap cas el seu segon lloc és un contratemps. Els altres dos pilots amb més opcions al títol, Smith i Terol, començaran la cursa en el tercer i el quart lloc, respectivament.

Lorenzo, a tot gas

Jorge Lorenzo, com Marc Márquez, continua dominant a plaer la categoria reina. Malgrat que Randy de Puniet ha estat al capdavant de la major part de la sessió de qualificació, el mallorquí ha tornat a esprémer la seva Yamaha al màxim per deixar enrere qualsevol petita oposició que s'ha trobat sobre l'asfalt. Stoner, amb problemes a la direcció, ha pogut escalar fins a la segona plaça però mai ha estat al nivell d'un Lorenzo que s'ha fet amb la "pole" amb comoditat i pulveritzant el rècord del circuit amb una exhibició aclaparadora. De Puniet, finalment, ha completat la primera línia mentre que Dani Pedrosa no ha pogut passar de la quarta posició i haurà de fiar-ho gairebé tot a la sortida. Aleix Espargaró sortirà des de la vuitena posició. 

Iannone marca el ritme

En Moto2, Andrea Iannone espera deixar enrere la irregularitat per postular-se d'una vegada per totes com a candidat al títol. L'italià, de moment, ha estat el millor en la sessió de qualificació i sortirà primer en la cursa de Montmeló. Els màxims rivals de Iannone per a la victòria són, "a priori", Takahashi i Luthi, que començaran segon i tercer, respectivament. El líder del Mundial, Toni Elias, haurà de remuntar des de la quarta posició, al costat de Cluzel i un sorprenent Carmelo Morales, que ha acabat sisè tot i ser el substitut d'Axel Pons. Tomizawa començarà setè.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut