Motor

Marc Márquez rep l'aclamació dels aficionats més propers a l'Ajuntament de Cervera

El pilot ha estat rebut per les autoritats municipals i de la Generalitat i aquest mateix vespre farà una rua de presentació pels carrers de la ciutat

Actualitzat

Els actes d'homenatge a Marc Márquez, pel campionat del món de MotoGP, s'han iniciat aquest migdia amb una recepció oficial a l'Ajuntament de Cervera, la població natal que ha aclamat al seu il·lustre veí quan ha sortit al balcó.

L'alcalde de la ciutat, Ramon Royes, i els membres del consistori han rebut el pilot a la sala de plens de l'Ajuntament, que s'ha quedat petita per a l'acte. Han acompanyat Márquez el secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i diverses personalitats de les institucions lleidatanes.

A les primeres files hi ha hagut la família del pilot completa, amb els pares, Julià i Roser, l'oncle Ramon, que presideix el Club de Fans Márquez '93, i el seu fan més incondicional, l'avi Ramon. Ha estat motiu d'emoció el fet de remarcar l'absència de l'àvia Sole, que va morir el 22 de maig mentre en Marc i l'Àlex disputaven el Gran Premi d'Itàlia.

L'acte ha estat molt solemne i el campió ha signat per cinquena vegada en el llibre d'honor de l'Ajuntament. Aquesta vegada, la dedicatòria ha estat: "Un any més sóc aquí i això és sinònim d'èxit. Em sento molt orgullós de ser cerverí. Prometo que l'any que ve ho repetirem. Give Me Five!"

L'alcalde Royes ha destacat el mèrit que Márquez ja hagi dedicat cinc títols a la ciutat, els tres últims en MotoGP. "Aviat és dit, però és una cosa extraordinària, i omples d'orgull tot Cervera", ha dit. "El teu talent s'uneix al d'altres il·lustres veïns que despunten en la vida social, científica i cultural de la nostra petita ciutat de nou mil habitants i tant tu com el teu germà Àlex, que també va ser campió del món, sou un exemple per a tots", ha afegit.

El secretari general de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, ha transmès a Marc Márquez la felicitació del govern de Catalunya: "Ets una cosa excepcional per a un país petit com Catalunya, però demostres que aquí es poden fer coses excepcionals. A més de ser un gran esportista, ets una gran persona i et dono les gràcies per ajudar-nos a ser un gran país", ha dit Figueras.

Marc Márquez ha rebut un obsequi i ha assegurat que se sent "orgullós" d'estar "un any més" rebent aquest homenatge a Cervera. "S'ha complert l'objectiu, però tot cal valorar-ho perquè l'èxit ha arribat després d'un mal any que m'ha ajudat a créixer com a pilot i com a persona. S'han superat mals moments; això era l'important."

Posteriorment ha sortit al balcó consistorial on ha estat aclamat per centenars d'aficionats que des de feia una hora s'havien congregat a la plaça Major.

L'última vegada que Cervera va homenatjar el seu campió va ser el 2014 i, de fet, va ser per partida doble, atès que Àlex Márquez també celebrava el títol de Moto3. Anteriorment, la ciutat Cervera havia festejat els títols d'en Marc de 125cc el 2010, de Moto2 el 2012, i el primer de MotoGP el 2013.

Aquesta mateix dissabte, a les 17.00, Marc Márquez oferirà una roda de premsa a la seu del club de fans. Posteriorment, a les 19.00, s'iniciarà una cercavila per la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut