Barça

Luis Enrique: "Anem a El Madrigal amb l'obligació de guanyar"

L'entrenador del FC Barcelona apel·la a l'actitud dels seus homes a San Mamés per superar el complicat partit contra el Vila-real

Oriol LlachActualitzat

Luis Enrique ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per comentar com el FC Barcelona encara el complicat partit contra el Vila-real, un equip que està acomodat a la part alta de la classificació i que el seu entrenador, Fran Escribá, ha sabut transmetre un estil de joc als seus homes molt semblant a la millor versió del "submarí groc" dels darrers anys.

El tècnic asturià té molt clar quin rival els espera aquest diumenge: "Afrontem aquest Vila-real sabent el nivell que tenen com a equip. Són els que menys gols han encaixat. Són capaços de fer un molt bon futbol ofensiu i molt rocosos en defensa".

Justament, l'estil desenfadat i ambiciós dels groguets i, sobretot, les pressions altes poden ser un dels principals maldecaps per a la defensa blaugrana, malgrat això, Luis Enrique no s'hi vol obsessionar i es mostra convençut que en el futbol no hi ha una fórmula màgica: "Els que s'atreveixen a fer-nos pressions altes també creen risc per a ells, perquè si superem la pressió, se'ns obren més espais. Cada zona del joc té les seves complicacions. No hi ha una situació exacta que et garanteixi un resultat, hi ha moltes variables per fer decantar la victòria cap a un costat o cap a un altre."

El Barça és segon a la Lliga, a tres punts del Reial Madrid que encara té un partit pendent per jugar per la seva participació en el Mundial de Clubs, per això els blaugranes encara es podrien permetre alguna relliscada, però l'asturià ni s'ho planteja: "Encara hi ha marge d'error, però no estem a la posició que volem estar i això significa obligació de guanyar. Hem de tornar de El Madrigal amb els tres punts".

Però al Vila-real li ha tocat compartir protagonisme amb l'Athletic Club i és que la derrota de dijous a San Mamés encara porta cua. En aquest sentit, Luis Enrique reconeix que el resultat va ser injust i es mostra satisfet pel rendiment dels seus homes: "Vam estar en un molt bon nivell i mereixíem més un empat que no pas una derrota. Veient el què vaig veure a San Mamés, l'actitud amb i sense pilota, és el que vull de l'equip fins a final de temporada."

Ara bé, a l'hora de parlar sobre el polèmic arbitratge de Fernández Borbalán, l'entrenador del Barça no vol atiar el foc, tot el contrari: "Sóc partidari de qualsevol cosa que pugui ajudar els àrbitres a fer la seva feina, que millori l'espectacle i que ajudi als futbolistes a jugar millor." I encara ho rebla quan els periodistes li pregunten sobre una possible sanció a Gerard Piqué per les seves declaracions en acabar el partit contra l'Athletic Club: "No puc opinar sobre una cosa que encara no ha passat".

Sobre Neymar, el tècnic asturià no té cap dubte que el brasiler "està bé, igual que sempre. Estic convençut que encara ha de fer molts gols. N'estic segur. El seu rendiment té moltes més coses positives que no pas negatives".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut