L'Olympiacos derrota un Barça irregular i el deixa sense marge d'error (73-71)

En un matx molt igualat, els blaugrana han tingut mals percentatges de tir i en l'últim quart només han anotat una cistella en joc. Dijous, quart acte, que el Barça està obligat a guanyar per mantenir-se viu

El Barça ha caigut davant de l'Olympiacos per culpa sobretot de la seva ineficàcia en atac i la seva indolència en defensa. En l'últim període, els blaugrana han estat sis minuts i mig sense anotar, i tot i així han tingut l'opció de guanyar en un intent de triple desesperat d'Abrines en l'últim segon. Dijous, al Pavelló de la Pau i de l'Amistat, l'equip grec pot segellar el seu pas a la Final Four mentre que el Barça pot portar la sèrie al Palau Blaugrana en un cinquè i decisiu matx.

Defensa blaugrana feble

L'equip de Xavi Pascual ha viscut una muntanya russa al llarg dels quaranta minuts. Ha dut la iniciativa en el marcador a l'inici, però un parcial de 9-2 ha donat el primer avantatge a l'equip grec (13-10), que ha tret més rendiment de la seva agressiva defensa individual.

La bona direcció de Spanoulis (15 punts i 8 assistències) ha aportat cistelles fàcils en el pal baix davant un Barça massa tou en defensa i que als instants finals del quart ha fallat més del que és normal en atac (26-23). Al segon període la igualtat s'ha mantingut fins al final, en què una altra vegada la manca d'intensitat defensiva ha fet mal als blaugrana, que han arribat al descans vuit punts avall (44-36). Printezis, que ha acabat com màxim anotador del matx amb divuit punts, ha estat el perfecte complement d'Spanoulis.

Reacció i bloqueig

Com sol passar, el tercer quart ha viscut la revifalla blaugrana amb un Doellman (deu punts en total) estel·lar des de la llarga distància. Un parcial de 6-12 ha permès al Barça entrar en el partit un altre cop (50-48). I aprofitant el descans que li han donat a Spanoulis, els blaugrana han tancat el període manant (59-60).

El que s'ha vist en l'últim acte ha estat una demostració d'ineficàcia desesperant del conjunt català, que ha trigat més de sis minuts en anotar (ha estat un tir lliure) i nou en fer la primera cistella en joc. L'ha fet, inclòs un tir lliure addicional, Navarro, màxim anotador blaugrana amb catorze punts (70-69). Ell mateix ha posat al marcador el 72-71 a vuit segons de l'acabament. Spanoulis ha fallat un tir lliure i, en el contraatac, Abrines ha errat un triple que hauria pogut donar la victòria al Barça.

Dijous, també a Atenes, no s'hi val a fallar.