Lewis Hamilton ha guanyat el GP de Mèxic de Fórmula 1 (EFE)
Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya el GP de Mèxic, seguit de Rosberg, mentre que Vettel i Verstappen se les tenen pel tercer lloc

El pilot britànic aconsegueix la 51a victòria a la Fórmula 1 de la seva carrera i iguala el palmarès del mític Alain Prost

Actualitzat

Lewis Hamilton sortia des de la pole de l'Autódromo Hermanos Rodríguez a Mèxic, objectiu guanyar sí o sí, per tal d'aconseguir escurçar distàncies amb Nico Rosberg a la classificació del Mundial de Fórmula 1. Quan el campionat entra a la seva fase final i el marge entre els dos pilots de Mercedes és tan estret un punt més o un punt menys pot ser vital en el desenllaç del campionat.

Pirelli ha fet una tria de pneumàtics excessivament durs per al traçat mexicà pel què han tingut una vida molt llarga, cosa que ha provocat pocs moviments a boxes durant tota la carrera i certa monotonia en la major part de la cursa.

Lewis Hamilton no ha fallat i ha aconseguit dominar de cap a cap la prova mexicana, seguit de molt a prop, en tot moment, pel seu company d'equip Nico Rosberg. La lluita pel tercer lloc, entre Vettel i Verstappen, ha estat la més agressiva i la més emocionant en les gairebé dues hores que ha durat la cursa.

Només posar-se verds els semàfors, Lewis Hamilton s'ha saltat un revolt i ha rodat per la gespa durant uns instants però ha tornat a la pista de seguida pel què els comissaris han decidit no penalitzar-lo. Aquesta decisió ha condicionat el posterior desenllaç de la cursa.

Sebastian Vettel ha aguantat molta estona els seus pneumàtics, cosa que li ha permès posar-se al capdavant de la cursa durant unes voltes, però després d'entrar a boxes, s'ha reincorporat just per darrere del seu company a Ferrari, el finlandès Kimi Raikkönen, un os dur de rosegar a l'hora d'avançar-lo, però l'alemany no s'ha rendit i ha acabat superant-lo.

La cursa s'ha reordenat, Lewis Hamilton ha recuperat el liderat de la cursa mantenint Nico Rosberg en el retrovisor, a més de 4 segons. Però el pilot alemany ha sabut reaccionar en veure que el seu company d'equip s'allunyava per davant i sentir com l'ambiciós Max Verstappen s'apropava perillosament per darrere.

A les acaballes de la cursa, l'holandès de Red Bull s'ha saltat un revolt i ha tornat a entrar en pista, tal com havia fet Hamilton a la primera volta, sense cedir el lloc a Vettel, que rodava quart. Des del pitwall de Red Bull han avisat per la ràdio a Verstappen que havia de deixar passar el Ferrari de l'alemany, però ha ignorat les advertències. Això ha fet enfadar Sebastian Vettel de valent que fins i tot ha arribat a insultar obertament el director de cursa. Verstappen ha acabat entrant tercer i just quan es preparava per pujar al podi, l'han avisat d'una penalització de 5 segons i s'ha vist obligat a cedir el tercer lloc al pilot alemany de Ferrari.

Fernando Alonso, per la seva banda, no ha tingut el seu dia, tot i les bones sensacions amb el seu McLaren de les darreres curses: un incident amb Carlos Sainz a la tercera volta ha fet sortir de pista l'asturià i ja l'ha condicionat durant tota la cursa. Al final, el de McLaren ha acabat fora de la zona de punts, en una decebedora tretzena posició. Carlos Sainz, penalitzat pel toc amb Alonso, ha acabat setzè.

De cara al GP de Brasil, en dues setmanes, Nico Rosberg depèn d'ell mateix, en tindria prou amb guanyar la cursa, al marge del què faci Hamilton, per proclamar-se campió del món de la Fórmula 1.

La classifació final del GP de Mèxic 2016 de Fórmula 1 ha quedat així:

Anar al contingut