L'Espanyol desaprofita dos gols d'avantatge davant l'Athletic (3-3)

A l'Espanyol, se li resisteix el primer triomf a la Lliga. I això que havia començat amb bon peu, guanyant 2-0 al descans amb gols de Javi López i Verdú. Però l'Athletic ha reaccionat a la represa i ha empatat gràcies a Aduriz i Llorente. El gol a última hora de Longo semblava definitiu, però Aduriz ha tornat a empatar (3-3).

A l'Espanyol se li resisteix el primer triomf a la Lliga. I això que havia començat amb bon peu, guanyant 2-0 al descans amb gols de Javi López i Verdú. Però l'Athletic ha reaccionat a la represa i ha empatat gràcies a Aduriz i Llorente. El gol a última hora de Longo semblava definitiu, però Aduriz ha tornat a empatar (3-3).

Ha tardat poc l'Espanyol a avançar-se en el marcador. Ho ha fet gràcies a una rematada de Javi López, ben assistit per Joan Verdú.

L'Athletic ha intentat replicar a pilota parada. Aritz Aduriz ha rematat de cap al travesser un servei de córner. Però l'equip basc és una versió molt desmillorada del conjunt que l'any passat va arribar a dues finals. A la recta final de la primera meitat, l'Espanyol ha tornat a posar setge a la porteria de Gorka, aquesta vegada amb un nou protagonista: Samuele Longo, que en el minut 41 ha fallat un gol quan semblava que ho tenia tot a favor.

L'italià ha recollit una bona passada a l'espai de Víctor Sánchez i ha anat com una fletxa cap a la porteria rival, però amb el seu regat a Gorka se li ha acabat el camp i la pilota ha marxat al costat del pal. Però a Longo no li ha afectat aquesta jugada, i n'ha tornat a fer una de les seves a un minut pel descans, que ha aprofitat Verdú per marcar el 2-0. Els dos protagonistes del segon gol són precisament els més destacats de l'Espanyol a la primera meitat

L'Athletic ha trobat el premi del gol als deu minuts de la segona meitat en la primera rematada entre els tres pals. Aduriz ha rematat de cap a la xarxa una bona centrada d'Ibai Gómez. El gol ha afectat els ànims de l'Espanyol, que han rememorat el partit del camp del Llevant, quan van malbaratar una renda de dos gols. Amb els mateixos protagonistes, Aduriz i Ibai,  l'Athletic ha fregat el gol de l'empat.

L'Espanyol ha estat molt a prop de marcar el tercer i deixar el partit per a sentència, especialment en una ocasió de Víctor Sánchez, però l'Athletic ha pres cada cop més riscos per empatar. Fernando Llorente, que acabava d'entrar, ha creuat la pilota lluny de l'abast de Cristian davant un equip molt fràgil defensivament. I poc després, el porter espanyolista ha evitat el tercer de l'Athletic a peus de Muniain.

Samuele Longo ha tornat a aparèixer en el minut 80 per marcar un gran gol, recollint una bona passada de Wakaso. Però l'italià ha vist la segona groga per celebrar-ho amb la grada i ha deixat l'equip amb deu. Poc després, l'Athletic ha tornat a neutralitzar l'avantatge espanyolista, una altra vegada gràcies a Aduriz, un corcó per a la defensa local.

L'Espanyol ha jugat amb Cristian Álvarez, Javi López, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Capdevila (Tejera, 74'), Víctor Sánchez, Forlín, Verdú, Wakaso (Víctor Álvarez, 81'), Rui Fonte (Stuani, 65') i Longo.