L'Espanyol arrenca un empat al Ciutat de València i haurà de rematar el Llevant a Cornellà-el Prat (1-1)

Els blanc-i-blaus s'han avançat amb un gol de Mamadou Sylla, però s'han topat amb un inspirat Diego Mariño i Roger, a set minuts del final, ha fet l'empat a un definitiu, que dóna vida al Llevant

David CarballoActualitzat

L'Espanyol ha arrencat un empat al Ciutat de València en el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei i haurà de rematar l'eliminatòria a casa si vol passar a la següent ronda. Els blanc-i-blaus s'han avançat amb un gol de Mamadou Sylla, però han topat amb un inspirat Diego Mariño i Roger, a set minuts del final, ha fet l'empat definitiu que dóna vida al Llevant.

Sergio González ha sacsejat l'onze titular amb un equip ple d'habituals suplents a la Lliga. Alguns, com Burgui i Paco Montañés, han aprofitat l'oportunitat per reivindicar-se i les seves internades per les dues bandes han nascut les jugades més perilloses de la primera part. Ciani, amb un cop de cap, ha donat el primer avís davant d'un Llevant que també ha jugat amb un equips amb futbolistes amb pocs minuts a la lliga.

L'Espanyol ha dominat, però ha topat amb un inspirat Diego Mariño, que ha fet una gran aturada a una falta picada per Salva Sevilla i ha evitat el 0 a 1. El Llevant, pràcticament inofensiu en els primers 45 minuts, ha tingut una gran ocasió per avançar-se en el marcador, però Ghilas, molt lent, ha vist com un providencial Raíllo evitava el seu xut després de driblar la sortida de Bardi. Just abans del descans, Gerard Moreno, que ha tingut molt poca presència en atac, ha posat a prova Mariño.

L'Espanyol no remata la feina

En la represa, les forces s'han mantingut igualades fins al minut 67, quan Sergio González ha fet un doble canvi decisiu. L'entrada del jove Mamadou Sylla ha estat providencial, ja que, en la primera pilota que ha tocat, el davanter africà ha inaugurat el marcador amb un autèntic golàs. Amb el resultat a favor, l'Espanyol ha pogut sentenciar l'eliminatòria, però, un cop més, Mariño ha estat providencial desviant amb el peu un xut de Rubén Duarte.

El matx estava sota control fins que, a set minuts del final, una internada del català Xumetra l'ha rematat Roger al fons de la porteria Bardi, que no ha tingut gaire feina en el seu debut en partit oficial amb l'Espanyol. L'empat a un final no és un mal resultat, però deixa l'eliminatòria oberta de cara a la tornada a Cornellà-el Prat.