Els jugadors argentins celebren un dels assajos en la victòria contra Irlanda (EFE)
Rugbi

L'Argentina i Austràlia jugaran la segona semifinal del mundial i confirmen el domini de l'hemisferi sud

Els "pumas" s'han imposat a Irlanda, vigent campió del Sis Nacions (20-43), mentre que els "wallabies" han sumat una agònica victòria contra Escòcia (35-34)

David CarballoActualitzat

L'Argentina s'ha classificat per a les semifinals del Mundial de rugbi en imposar-se a Irlanda per un contundent 20 a 43 en el tercer duel de quarts de final que s'ha disputat a l'Estadi del Mil·leni de Cardiff. Els "Pumas", sobrenom amb el qual es coneix el XV argentí, han sorprès els irlandesos amb un gran joc de comibnació que ha estat imparable per a la defensa del XV del trèbol, vigent campió del Sis Nacions.

Al descans, els argentins ja dominaven per 10 a 20 però en l'inici de la represa, Irlanda ha reaccionat i s'ha arribat a posar a només tres punts per sota (20-23). Però en un tram final implacable, els "Pumas" han arribat més sencers físicament i s'han acabat imposant amb claredat amb dos assajos de Joaquin Tuculet i Juan Imhoff que han esmicolat el somni irlandès.

Victòria agònica d'Austràlia contra Escòcia (35-34)

El rival de l'Argentina en semifinals serà Austràlia, que en l'últim duel de quarts de final disputat a Twickenham ha hagut de patir de valent per derrotar Escòcia per un ajustat 35-34. El XV del Card ha fregat la gran sorpresa de la jornada i ha estat a punt de salvar l'honor de l'hemisferi nord deixant fora de combat els "Wallabies", més desencertats de l'habitual.

Al descans, Escòcia dominava per un ajustat 15-16 i en la represa, els australians han hagut de suar fins a l'últim sospir per acabar amb la resistència escocesa. Un assaig de Mark Bennett semblava donar el triomf a Escòcia però a falta d'un minut pel final, un cop de càstig transformat per Foley ha decidit el matx. Austràlia, l'única selecció capaç de derrotar Nova Zelanda aquest any, s'ha salvat de la desfeta.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut