Bàsquet

L'ACB presenta les demandes contra el projecte de l'Eurolliga

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) ha informat que ha presentat les demandes contra el projecte de competició de l'Eurolliga. L'ACB ha informat que ha sol·licitat al bufet Garrigues Advocats i Assessors Tributaris de Brussel·les, empresa que defensa els seus interessos en aquest litigi, "que presenti en les pròximes hores la denúncia davant la Comissió de Competència de la Comunitat Europea contra l'Eurolliga i el seu nou projecte de competició semitancada, que s'ha materialitzat aquest matí amb la celebració del sorteig d'aparellaments".

Actualitzat
L'ACB "ha posat en marxa, a través d'aquesta companyia experta en matèria de competència a la CE, la denúncia davant el màxim organisme europeu sobre assumptes de competència per entendre que la competició de l'Eurolliga comet una greu infracció d'abús de posició i competència deslleial".

També l'ACB "presentarà alhora un segona denúncia davant el Tribunal Arbitral de Suïssa (TAS) per defensar la il·legalitat d'una competició que no gaudeix en l'actualitat del consens i aprovació necessària de l'Assemblea de l'Eurolliga, únic fòrum possible per modificar la reglamentació vigent que recull els estatuts i normes d'aquest organisme".

Segons l'associació de clubs, "la posada en marxa de la nova competició de l'Eurolliga pot comportar, com ha advertit l'ACB nombroses vegades als seus clubs, unes possibles sancions econòmiques importants per als equips que hi participen per part de la Comunitat Europea".

"També l'ACB, en defensa dels interessos dels clubs espanyols i del principi de classificació esportiva a través de les lligues nacionals, valor que menysprea l'Eurolliga amb la concessió de places indefinides, es reserva el dret a sol·licitar empara davant altres institucions que s'estimin convenients", agrega l'associació en una nota.

La societat que explota els drets comercials de l'Eurolliga defensa que, en la reunió sobre el nou model d'Eurolliga celebrada fa uns mesos, 22 equips i 7 lligues nacionals van votar a favor de la reestructuració de la competició, mentre que només una lliga va votar en contra.

L'organització de l'Eurolliga al·lega que el nou model promou una competició més oberta que permet la participació de més països i equips campions, a més de crear una plataforma estable que faci els equips més competitius en el mercat.
Anar al contingut