Futbol

La UEFA obre una investigació dels incidents que van obligar a suspendre l'Itàlia-Sèrbia

La UEFA ha emès un comunicat en què confirma que ha obert una investigació i un procediment disciplinari per aclarir els incidents que van obligar a suspendre el partit entre Itàlia i Sèrbia. La UEFA espera els informes de l'àrbitre i el delegat del partit, abans de traslladar els documents a la Comissió de Control i Disciplina de l'organisme.El veredicte, que podrà ser des d'una multa econòmica fins a l'expulsió de la competició, se sabrà el 28 d'octubre. Els greus incidents es van acabar amb 16 persones ferides, dues de gravetat, i la detenció de 17 aficionats ultres de nacionalitat sèrbia.

Actualitzat
El partit es va suspendre al minut 6 pel llançament de bengales i petards al camp. Als carrers de Gènova, on es jugava el partit, també hi va haver batalla campal abans que comencés el partit, que es va endarrerir mitja hora. Fins i tot, el porter Vladimir Stojkovic, exjugador del Getafe, va acabar ferit per l'impacte d'un petard quan es dirigien en autobús a l'estadi. Un dels detinguts és l'ultra Ivan Bogdanov, que va incitar a llançar objectes. La policia el va trobar amagat al maleter de l'autobús que tornava a casa els seguidors serbis.

Djukic denuncia que es tracta de "violència pagada"

L'exseleccionador serbi Miroslav Djukic, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha estat contundent dient que és una violència pagada. Per Djukic, aquesta violència té dues branques, estretament relacionades. Una, de caràcter sociològic. Els aficionats radicals serbis són bàsicament de dos equips: El Partizan i l'Estrella Roja. Tots dos de Belgrad, i rivals molt més enllà del territori esportiu. Ara bé, Djukic va un pas més enllà en assenyalar que, la impunitat amb què actuen aquests vàndals és finançada. Són els mateixos dirigents de la Federació Sèrbia i fins i tot el govern serbi els que financen el suport d'aquest radicals.

Les possibles sancions

En un primer moment, s'especulava a la premsa italiana amb una sanció esportiva i econòmica per a la Federació sèrbia. Una sanció, l'esportiva, que passaria per donar el partit perdut per 3 gols a 0. Però aquest dimecres, la UEFA ha obert una investigació i un procediment disciplinari. Abans d'emetre un veredicte, la UEFA estudiarà detalladament els fets. Pel que fa a les sancions, la UEFA ha explicat que poden anar des d'una sanció lleu, cosa poc probable, passant per la clausura del Luigi Ferraris, cosa que culparia la Federació Italiana, o l'exclusió de Sèrbia de la fase de classificació de l'Europeu i de futures competicions UEFA.
Anar al contingut