El moment de l'encesa del peveter de Rio (Reuters)
El moment de l'encesa del peveter de Rio (Reuters)
Jocs Olímpics

La torxa que va encendre el peveter olímpic dels Jocs de Rio, venuda a internet per 59.400 euros

A la subhasta oficial organitzada a la pàgina web del Comitè Organitzador dels Jocs de Rio, l'última torxa del camí d'Olímpia a Rio, lidera la llista d'objectes més cars

Actualitzat

La torxa que va fer servir l'exmaratonià Vanderlei Cordeiro de Lima per encendre el peveter dels Jocs Olímpics de Rio a l'estadi de Maracanà ha estat adquirida en una subhasta organitzada pel Comitè Organitzador dels Jocs per 59.400 euros.

Al llarg dels Jocs de Rio, els organitzadors van obrir una subhasta a la seva pàgina oficial a internet perquè els aficionats a l'esport poguessin fer-se amb objectes utilitzats durant la competició i moments destacats de l'esdeveniment com les cerimònies d'apertura i clausura.

Fins ara, la torxa que va dur l'atleta a qui un espontani va fer caure quan marxava en primera posició a la marató olímpica d'Atenes 2004 és l'objecte que ha aconseguit un preu més alt. El segon més valorat, a molta distància, és una de les pilotes de la final femenina de volei entre Xina i Sèrbia i el tercer la pilota de la final masculina de futbol que va guanyar el Brasil de Neymar.

La Subhasta, on el Comitè Organitzador té previst posar a la venda fins a 15.000 objectes de forma esglaonada, estarà oberta fins el 15 de desembre.

 

Anar al contingut