Diego Costa celebra el tercer gol de la selecció espanyola (EFE)

La selecció espanyola goleja amb autoritat Israel i fa un pas més cap el Mundial de Rússia (4-1)

Silva, Vitolo, Costa i Isco firmen una golejada amb el concurs dels quatre blaugrana convocats, Piqué, Alba, Busquets i Iniesta

Oriol VidalActualitzat

Pas ferm de la selecció espanyola en la lluita pel passaport directe cap al Mundial de Rússia 2018. A Gijón, Julen Lopetegui ha fet jugar els quatre blaugrana convocats: Piqué, Alba, Busquets i Iniesta. El joc espanyol ha estat molt intens de sortida i, als cinc minuts, Thiago ha deixat anar una fuetada que el porter Marciano ha desviat al travesser. La possessió era de "la Roja", però les contres d'Israel, amb un esmolat Zahavi, han exigit la defensa local. Piqué ha salvat una bona opció davant del davanter del Guangzhou xinès. I als 13 minuts, ha arribat el primer gol d'Espanya: Vitolo ha desorganitzat la defensa israeliana amb un gran moviment i Jordi Alba ha connectat amb un David Silva que ha entrat des de darrera i ha batut Marciano amb un túnel.

De Gea ha evitat l'empat a dos minuts per al descans, amb una centrada de Zahavi que ha rematat de cap Rafaelov. Ha estat una acció clau, ja que la rèplica espanyola ha resultat letal: Vitolo ha aprofitat una passada de Thiago per fer pujar el 2 a 0 al marcador. Els israelians han quedat molt tocats i a la represa han viscut un dur malson: als 50 minuts, Diego Costa, amb una rematada de cap picada, ha fet el 3 a 0 a la sortida d'un córner servit per Thiago. I, poc després, Silva ha enviat una pilota al pau, amb l'equip de Lopetegui exhibint-se. Amb tot, Israel ha pogut reduir distàncies quan faltava un quart d'hora, amb un bon gol de Rafaelov després que una excel·lent rematada de Gershon s'estavellés al pal. Però la festa ha tornat a les graderies del Molinón amb el gol d'Isco a les acaballes.

Espanya: De Gea, Carvajal, Ramos, Piqué Alba; Iniesta (Isco, 69'), Busquets, Thiago (Koke, 62'); Silva, Costa i Vitolo (Aspas, 83').

Israel: Marciano; Dasa, Gershon, Natcho, Tibi (Tawatha, 18'); Cohen, Refaelov, Ben Chaim (Hemed, 63'), Einbinder (Keltjens, 59'), Tzedek; Zahavi.