La màgia de Messi torna al Camp Nou i el Barça s'emporta el derbi amb una golejada per emmarcar (4-1)

El Barça s'embutxaca el derbi amb un espectacle de Leo Messi, Andrés Iniesta i Luis Suárez. L'uruguaià, amb 2, Alba i Messi fan els gols blaugranes per un de David López. Amb aquesta victòria el Barça se situa segon, a tres punts del líder que té un partit menys

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FC Barcelona ha golejat l'Espanyol al Camp Nou, en un derbi protagonitzat per Leo Messi. Suárez ha marcat el primer gol a la primera part, però l'espectacle de Messi ha arribat a la segona (4-1) amb una jugada per emmarcar que dóna el doblet a Suárez i un gol al final del partit. Alba ha fet el 3-0 i David López ha marcat per l'Espanyol.

Abans del partit els jugadors del Barça i l'Espanyol han saltat a la gespa del Camp Nou amb la samarreta de La Marató de TV3, per donar suport a la recollida de fons per investigar sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques (905 11 50 50).

L'Espanyol, molt tranquil, ferm i ben plantat sobre el terreny de joc, ha frenat les primeres arribades dels blaugranes. El Barça, però, ha aconseguit escapolir-se en un perillós contracop protagonitzat pel trident (minut 6). Iniesta comença la jugada, que ha passat pels peus de Suárez i de Neymar, que ha centrat a Messi. L'argentí, però, ha xutat molt forçat i ha perdonat amb una rematada que ha sortit fora fregant el pal de la porteria de Diego López.

El gol blaugrana ha arribat a la contra. Mascherano recupera la pilota, Iniesta fa un desplaçament llarg i Suárez, que guanya l'esquena de la defensa blanc-i-blava, supera Diego López en l'un contra un i inaugura el marcador (1-0, minut 17). La passada llarga d'Iniesta és molt bona però el control orientat de l'uruguaià és una genialitat que val mig gol.

Després del gol els de Quique Sánchez Flores han perdut la fermesa sobre el camp i el Barça ha estat a punt de fer pujar el segon al marcador amb un nou contracop. Neymar assisteix per l'arribada de Messi però el xut creuat de l'argentí surt fora per ben poc (minut 29). L'Espanyol ha buscat l'empat, però de forma discreta, i el Barça s'ha fet l'amo del partit. Primer Iniesta i després Messi han estat a punt de marcar el segon, però Diego López ha estat providencial a la porteria perica. Els de Luis Enrique han anat de menys a més, mentre que l'Espanyol ho ha fet al revés.

Dos minuts bojos i torna la màgia

La segona part ha començat amb dues noves oportunitats, una de Messi que ha recorregut en paral·lel la frontal de l'àrea però ha relliscat i el xut ha sortit a fora; i una altra de Suárez, que ha rebut la pilota de l'omnipresent Messi però la rematada l'ha desviada Diego López a córner, amb la mala fortuna que s'ha fet un trau al genoll i ha hagut de ser substituït per Roberto (51').

La màgia de Messi ha tornat al Camp Nou al minut 67. I amb aquesta el segon del Barça. Iniesta es desfà de dos defenses, cau i l'argentí caça la pilota i es rifa quatre jugadors. L'argentí xuta i Suárez aprofita el refús de Roberto per a marcar el 2-0 en una jugada per emmarcar.

En plena èuforia del Barça, ha arribat el tercer en una nova jugada de Messi a la frontal, que fa un zig-zag, cau, però la passa a Jordi Alba que fa un xut creuat i afusella la porteria perica (68'). L'Espanyol encara ha tingut temps de retallar distàncies en el marcador amb un gol de David López des de la frontal, assistit per Piatti (3-1, minut 79).

I el gol de Messi havia d'arribar. L'argentí fa una paret amb Suárez que el número 10 transforma amb una rematada fàcil i suau entre les cames de Roberto per tancar el partit amb un 4-1.

Amb aquesta victòria els blaugrana recuperen la segona plaça de la taula i continuen trepitjant els talons al líder, el Reial Madrid.