Kareem Abdul-Jabbar en una recent aparició pública, a l'últim All-Star de l'NBA. (Reuters)
Bàsquet

La llegenda de l'NBA Kareem Abdul-Jabbar va ser operat amb èxit d'un quàdruple "bypass" coronari

La intervenció es va haver de fer d'urgència al centre mèdic de UCLA després de la detecció en una revisió

Actualitzat

El llegendari Kareem Abdul-Jabbar va ser sotmès a una operació de cor en què els doctors li van realitzar un quàdruple "bypass" coronari, d'acord amb la informació oferta pel Ronald Reagan UCLA Medical Center. La intervenció va ser practicada dijous, el mateix dia en què va fer 68 anys, després que els doctors al començament de setmana li descobrissin la greu malaltia cardiovascular que patia i per la qual cosa van decidir la intervenció immediata.

Un comunicat oficial ofert per UCLA assenyala que Abdul-Jabbar dóna les gràcies a tot el personal mèdic de la seva "alma mater" (el centre de la seva etapa universitària) per tota l'atenció i cures rebudes.

El cirurgià Richard Shemin, que va dirigir l'operació, va dir que s'espera que Abdul-Jabbar es recuperi completament. El bypass coronari és l'operació cardíaca més comuna. Cada any es realitzen més de 500.000 intervencions d'aquest tipus als Estats Units. Abdul-Jabbar també també va superar amb èxit tot el procés de leucèmia que se li va detectar el 2009.

Anar al contingut