Una imatge de Joan Oliver en l'època que va ser director general del Barça
Una imatge de Joan Oliver en l'època que va ser director general del Barça
Barça

La jutge troba indicis de delicte en els encàrrecs de Joan Oliver i Xavier Martorell a Método 3 pagats pel FCB

Els dos executius del club sota la presidència de Laporta estan a un pas de seure al banc dels acusats arran dels seus encàrrecs a una agència de detectius, que la jutge creu aliens a les finalitats de la entitat per a la qual treballaven

Actualitzat

La titular del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona aprecia indicis suficients per enviar a judici a l'exdirector general del FC Barcelona Joan Oliver per un delicte d'administració deslleial i a l'excap de seguretat del club Xavier Martorell, després director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, per un altre delicte d'estafa a l'entitat blaugrana. La jutge creu que els dos imputats, entre els anys 2008 i 2010, van "fer servir els recursos econòmics" del club "en benefici propi i exclusiu". Ara, la Fiscalia i l'acusació particular que exerceix el mateix Barça tenen 10 dies per presentar els seus escrits de cara a dictar l'obertura del judici oral contra Oliver i Martorell.

La causa contra tots dos es va obrir arran d'una querella presentada pel mateix club contra els seus dos exalts càrrecs sota la presidència de Joan Laporta, per les factures irregulars en favor de l'agència de detectius Método3 i que van suposar una despesa per al FC Barcelona de 408.661 euros entre els anys 2008 i 2010.

La jutge ha estimat que s'han facturat al denunciant serveis d'espionatge aliens als seus fins, entre ells seguiments a regidors d'Unió Democràtica de Catalunya i funcionaris de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès encarregats per Martorell. A partir del febrer del 2011, Método3 pagava el lloguer mensual del cotxe de gama alta que feia servir aquest imputat quan ja estava a Serveis Penitenciaris.

En l'escrit s'acusa als dos imputats "d'afavorir una determinada candidatura a la presidència del club, o obtenir informacions de possibles candidats i persones de l'entorn del FCB per fer-les servir a la seva conveniència". Dels testimonis i dels informes dels pèrits, la jutge dedueix que Oliver, aprofitant la seva facultat d'autoritzar pagaments inferiors a 50.000 euros, va ordenar a Martorell encarregar aquests seguiments dels quals no s'informava a la junta directiva, i entre els que hi ha els d'un vicepresident, d'un soci que promovia una moció de censura, diversos exdirectius, representants i fins i tot un periodista.

Al contrari, de totes les factures investigades, n'hi ha 30 que segons aquesta interlocutòria judicial sí que s'ajusten als interessos del Barça i inclouen investigacions a futbolistes, treballadors del club i empreses proveïdores.

En aquest enllaç es pot veure l'Austo d'Instrucció 24 de Barcelona sobre el cas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut