Un sector de la graderia del Camp Nou durant la xiulada
Un sector de la graderia del Camp Nou durant la xiulada
Barça

El jutge ordena l'arxivament de la causa per la xiulada a l'himne espanyol de la final de Copa al Camp Nou

Manos Limpias va denunciar que les aficions del Barça i l'Athletic xiulessin l'himne durant la final del maig del 2015 al Camp Nou. El jutge no ha trobat cap delicte en els fets i ha ordenat arxivar la causa

Actualitzat

El jutge no veu delicte en la xiulada a l'himne espanyol de la final de la Copa del Rei que el FC Barcelona i l'Athletic Club van disputar el 30 de maig del 2015 al Camp Nou. El Sindicat Manos Limpias va denunciar el tracte que les aficions dels dos equips van donar a aquest símbol de l'estat espanyol, però el jutge Fernando Andreu ha ordenat aquest divendres l'arxivament de la causa.

La decisió del magistrat de no considerar els fets "constitutius d'infracció penal", tot i que la fiscalia també havia estimat que la xiulada podia suposar un delicte d'injúries al rei i als símbols d'Espanya, es basa en el fet que l'any 2009 una xiulada similar durant la final d'aquesta mateixa competició disputada a València va ser arxivada pel jutge Santiago Pedraz després que la fiscalia llavors no hi va veure cap indici de delicte.

Donada la semblança entre els dos casos, el jutge considera que "són íntegrament aplicables els raonaments llavors exposats" per la fiscalia considerant "la llibertat d'expressió com la pedra angular dels principis de la democràcia".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut