Alpinisme

La federació de Corea del Sud també qüestiona que Miss Oh hagi coronat les 14 muntanyes més altes

Quan una alpinista coneguda com Miss Oh va anunciar que havia coronat les 14 muntanyes de més de 8.000 metres del planeta es van generar molts dubtes. Edurne Pasaban, que aconseguiria poc després la mateixa fita, ja va deixar entreveure que la coreana havia fet trampa. Ara és la mateixa federació de Corea del Sud la que dubta de Miss Oh. Si es confirmen les sospites, Edurne seria considerada la primera dona que conquereix els 14 cims principals de la Terra.

Actualitzat
Cada dia es fa més evident que la coreana Oh Eun Sun va mentir quan va anunciar que havia coronat el Kanchenjunga, una de les 14 muntanyes més altes del planeta. La cursa que mantenia amb la basca Edurne Pasaban per ser la primera dona a fer els 14 cims l'havia guanyat amb trampes, quan el març passat va assolir l'Annapurna, l'última que li quedava. Una gesta amb polèmica, ja que sempre hi ha va haver dubtes sobre si realment havia fet cim al Kanchenjunga un any abans.

La mateixa federació de muntanya del seu país ha qüestionat aquesta ascensió per falta de proves. Les confessions dels xerpes que l'acompanyaven, en què reconeixen que no havien arribat al cim, o els dubtes de Miss Hawley, una venerable periodista de 85 anys que des de'n fa 50 ratifica les ascensions a l'Himàlaia, davant la falta d'un organisme oficial, fan que Edurne Pasaban sigui la guanyadora moral d'aquesta fita.

Davant la pressió internacional, Oh Eun Sun ha anunciat que farà una roda de premsa. O aporta les proves que fa mesos que se li demanen o els dubtes acabaran convertint-la en una farsant.
Anar al contingut