Atletisme

La clàssica atlètica Jean Bouin es disputa aquest diumenge al circuit urbà del parc de Montjuïc

L'atleta kenià Josphat Kiprono Menjo i la tarragonina Natalia Rodríguez parteixen com a grans favorits per revalidar el seu títol en la clàssica atlètica Jean Bouin de Barcelona. El kenià intentarà aconseguir el seu tercer triomf a la prova, i hi arriba amb la millor marca mundial de l'any de 10.000 metres en pista. Per la seva banda, Natalia Rodríguez també vol aconseguir el seu tercer triomf, després de guanyar-la en les edicions del 2005 i 2009.

Actualitzat
La prova, la més antiga del calendari català, compatarà amb la presència de més de 10.000 corredors de totes les categories. Com a novetat, el patrocinador de la cursa, el Grup Expofinques, posarà en marxa una iniciativa solidària en col·laboració amb l'ONG Active Àfrica, per mitjà de la qual es recollirà roba esportiva en bon estat per a les zones més pobres de Malawi.

Josphat Kiprono Menjo, guanyador el 2007 i 2009, arriba a la Jean Bouin com a màxim favorit després d'aconseguir guanyar la passada Cursa dels Bombers de Barcelona. El kenià aspira a la tercera victòria per empatar amb l'eritreu Zersenay Tadese com el corredor estranger que més vegades ha aconseguit la victòria a Montjuïc. Els seus principals rivals seran José Ríos, vencedor de la prova el 2008 i actual campió d'Espanya de 10 quilòmetres en ruta i de la mitja marató, i el marroquí Driss Lakhouaja, campió l'any 2000 i tercer en la passada edició.

Natalia Rodríguez, a pel tercer triomf

En dones, Natalia Rodríguez, guanyadora de la cursa el 2005 i 2009, subcampiona del món 2010 dels 1.500 metres en pista coberta i medalla de bronze a l'Europeu de Barcelona, tindrà una duríssima rival en la keniana Eunice Jepkorir, guanyadora de les edicions del 2007 i 2008, i subcampiona olímpica de 3.000 metres. També Meritxell Calduch, segona en dues ocasions i recent guanyadora de la Cursa de la Mercè, i Eva Arias aspiren al triomf en aquesta edició.

Pequín, escollida seu dels Campionats del Món del 2015

La ciutat de Pequín albergarà els Campionats del Món d'atletisme el 2015, segons ha anunciat avui la Federació Internacional, que a Mònaco celebra el seu congrés anual. L'estadi Niu d'Ocell de la capital xinesa, el mateix en què es van desenvolupar les proves olímpiques del 2008, tornarà a l'actualitat amb la disputa d'aquests campionats.
Anar al contingut