Futbol

Jacinto Vicente: "Les indicacions són per perjudicar el Futbol Club Barcelona"

L'advocat de l'àrbitre assistent explica en una entrevista a l'"Efectivament" els detalls de la denúncia. Apunta que no és un cas aïllat però admet que "les dificultats probatòries són grans".

Actualitzat

Jacinto Vicente és l'advocat que representa l'àrbitre assistent que denuncia haver rebut pressions per perjudicar el Barça en cas d'arbitrar el clàssic del pròxim 28 de novembre. Vicente ha atès el programa "Efectivament" el mateix dia que s'ha conegut la denúncia.

"En un moment donat, per mitjà d'un company del col·lectiu arbitral, el meu client rep indicacions per si és designat per al partit i les indicacions són per perjudicar el Futbol Club Barcelona -explica l'advocat. Ell manifesta que no pensa complir aquestes indicacions. El seu company també li diu que no hi està d'acord. Passats uns dies, el meu client rep una trucada d'una persona de l'estament arbitral que li diu que li convé i és important per a la seva carrera fer cas de les indicacions". Tot i que Vicente no vol donar noms per preservar el curs de la investigació, la cadena COPE va avançar que qui va rebre la denúncia és José Ángel Jiménez Muñoz de Morales, vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres.

"Una de les especificacions que li fan és que les decisions controvertides les indiqui l'àrbitre assistent perquè el ressò seria menor", prossegueix Vicente.

"Arran d'aquesta situació, el meu client es posa en contacte amb altres companys i un d'ells li diu que ha rebut pressions similars. Durant la conversa també li comenten que aquesta situació no és nova i ja s'ha produït amb anterioritat. La trucada la rep a mitjans de setembre", explica el lletrat.

"Ell em demana que ho faci públic per la pressió que li suposa i jo li dic que abans s'ha de posar en coneixement de la justícia. Som conscients que les dificultats probatòries són grans però creiem que és la millor manera d'actuar en un cas així", conclou Vicente, especialitzat en dret esportiu, que va decidir posar el cas en coneixement de la Guàrdia Civil i de la Fiscalia Anticorrupció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut