CJ Stander
CJ Stander, un del jugadors més destacats de l'Itàlia-Irlanda (EFE)
Rugbi

Irlanda apallissa Itàlia i Anglaterra torna victoriosa de Gal·les en la segona jornada del Sis Nacions

El XV del trèvol suma la primera victòria en aquest torneig i es converteix en la primera selecció que obté un punt de bonus en la primera meitat d'un partit. Anglaterra, per la seva banda, ha sumat el seu segon triomf en dues jornades

La selecció irlandesa de rugbi s'ha imposat aquest dissabte per un contundent 63-10 a la d'Itàlia a l'estadi olímpic de Roma. Tres assajos de CJ Stander i de Craig Gilroy han portat l'equip del trèvol al primer triomf en el Torneig de les Sis Nacions.

Irlanda ha fet quatre assajos en la primera meitat, amb la qual cosa s'ha convertit en la primera selecció de la història del Sis Nacions que, en els 40 minuts inicials, aconsegueix el punt de bonus, una regla que s'ha instaurat aquest mateix any.

La selecció irlandesa ha sortit amb una gran agressivitat des del començament. Keith Earls ha obert el marcador amb el primer assaig de la jornada (minut 11) i l'italià Carlo Canna ha retallat la distància gràcies a un cop de càstig (15), però, a partir d'aquí, els irlandesos han imposat la seva clara superioritat.

Stander i Earls han fet tres assajos en els 17 minuts següents i Paddy Jackson ha estat perfecte en el moment de transformar-los.

La selecció italiana ha mirat de reaccionar i ha aconseguit un assaig tècnic en el 31 per una falta de Donnacha Ryan, que, amb la transformació de Canna, ha determinat el 10-28 del descans.

En la represa, els homes de Joe Schmidt han sortit més intractables i han fet cinc assaigs més. Stander ha signat el tercer "try" de la jornada, mentre que Garry Ringrose i Gilroy han culminat la gran actuació d'Irlanda. Alhora, Jackson ha confirmat la seva infal·libilitat en les transformacions i ha acabat el partit amb 18 punts.

D'aquesta manera, Irlanda enceta el compte de victòries en aquest Sis Nacions, mentre que Itàlia ha encaixat una altra dura derrota després de la de diumenge passat contra Gal·les (7-33).

Anglaterra continua invicta

La selecció anglesa, en el segon partit de la jornada d'aquest dissabte del Sis Nacions, ha hagut de lluitar de valent per sumar un triomf davant Gal·les a Cardiff (16-21). El partit ha quedat sentenciat amb un assaig d'Elliot Daly 4 minuts abans d'acabar, i la posterior transformació d'Owen Farrell.

Els visitants han aconseguit el primer assaig del matx gràcies a Ben Youngs, i Farrell no ha fallat en la transformació (3-8). Els Dragons, però, han capgirat el marcador en el descans, amb una conversió de Leig Halfpenny i un assaig de Liam Williams (13-8). Després d'un xut a pals per a cada equip, Daly ha sentenciat en el minut 76.

A les ordres de l'australià Eddie Jones, Anglaterra es manté invicta, amb 16 victòries en 16 partits. L'anterior va ser davant França en la primera jornada del Sis Nacions.