Barça

Guardiola confia recuperar Xavi i Villa per rebre la visita del València al Camp Nou

Després de la parada pels partits de seleccions, aquest cap de setmana torna la Lliga de futbol a Primera Divisió amb un partit dels bons: la visita del líder, el València, al Camp Nou. Guardiola ha fet aquest divendres al matí un penúltim entrenament abans de l'enfrontament i confia poder disposar de Xavi i Villa. El de Terrassa tot just va començar a entrenar-se ahir, però sembla que el seu estat físic és prou bo. Villa, que va arribar tocat del partit contra Escòcia, també s'ha entrenat al mateix ritme que els seus companys. En el cas de Xavi, el tècnic blaugrana ha assegurat que no forçaran la seva reaparició.

Actualitzat
Les bones notícies han arribat al vestidor del Barça. Si a mitja setmana hi havia dubtes sobre la participació de tres jugadors -Xavi, Villa i Gabi Milito- , avui es pot dir que tots tres estaran en condicions d'enfrontar-se al líder. Fins i tot Pedro, que es va lesionar fa tot just 12 dies, podria entrar en la convocatòria.

En el cas de Xavi, no decidirà Guardiola ni decidiran els metges, decidirà el mateix jugador depenent de les sensacions que tingui després de l'últim entrenament. Això sí, el tècnic blaugrana ha deixat molt clar que no pensen forçar la seva reaparició per molt que el rival de dissabte sigui el líder de la Lliga.

Guardiola ha dedicat tota una sèrie d'elogis al València i ha assegurat que no l'ha sorprès gens el seu bon inici de temporada tot i haver perdut jugadors importants com Villa o Silva. I sobre la possibilitat de fitxar en el mercat d'hivern, el tècnic blaugrana ha insistit que està molt content amb la plantilla que té i que ara mateix no preveu aquesta possibilitat.

A Madrid, Iker Casillas va dir que el Barça és una moda. A Guardiola li han posat l'ham, però no ha picat. Amb Thiago Alcántara, 20 convocats per dissabte. Per tant, Guardiola n'haurà de descartar dos.

El València amaga les seves cartes

Mentrestant, el líder, el València, amaga les seves cartes amb un últim entrenament a porta tancada que el mateix cos tècnic ha gravat amb una càmera. Unai Emery recupera l'argentí Ever Banega, després d'un mes lesionat, i també el turc Topal, i no ha convocat el "Chori" Domínguez. El tècnic del València preveu, per si de cas, enfrontar-se amb el millor Barça al Camp Nou.

Trofeu Kubala per a Soldado

Tan aviat com ha arribat a Barcelona, el València s'ha dirigit cap a l'hotel de concentració. Allà els esperava l'equip del programa "El club de la mitjanit", de Catalunya Ràdio, per entregar a Roberto Soldado el Trofeu Kubala, al millor gol de la temporada passada, per la xilena que va marcar amb el Getafe en un partit contra l'Sporting de Gijón.

Messi, un malson per al València


El València és una de les víctimes preferides de Leo Messi a la Lliga. En vuit partits disputats contra el conjunt valencianista, l'argentí suma un total de cinc gols, quatre al Camp Nou, i només el Sevilla i l'Atlètic de Madrid, amb vuit dianes encaixades, el superen a la llista d'equips torturats pel crac blaugrana. Precisament l'últim "hat-trick" de Messi a la Lliga al Camp Nou va ser contra el València, una dada per a l'optimisme tenint en compte que els d'Unai Emery afrontaran aquest partit com a líders imbatuts del campionat després de sis jornades.

Malgrat que el Barça ha derrotat a casa amb solvència el València en les últimes tres temporades, els valencianistes han estat històricament un rival molt complicat, que ha arrencat 4 victòries i 4 empats en les últimes 14 visites. El València va guanyar dues vegades en l'última part de la dècada dels 90, amb Claudio "el Piojo" López com a principal botxí de l'equip que entrenava Louis van Gaal. Una altra ensopegada, la temporada 2002-2003, va provocar la indignació del Camp Nou i que Van Gaal visqués els últims dies com a entrenador barcelonista.

El Barça va acumular sis anys sense poder derrotar el València al Camp Nou, i l'ara blaugrana David Villa en va ser un dels responsables. Com a valencianista, l'asturià va perforar en tres ocasions la porteria local. El conjunt barcelonista va trencar la sequera de victòries la temporada 2007-2008, amb una impressionant golejada que Messi va obrir amb un gol de penal i que va tancar Bojan.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut