Esports

Gerard Esteva admet la voluntat de revitalitzar el Comitè Olímpic Català

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) vol fer renéixer el COC i convertir-lo en el màxim organisme de l'esport català

Marc BéjarActualitzat

El president de la UFEC, Gerard Esteva, enceta el seu nou mandat amb la intenció de fer ressorgir l'esperit del Comitè Olímpic Català, que es va veure frenat després d'un conflicte als tribunals amb el Comitè Olímplic Espanyol fa més d'una dècada. Esteva, que és també president del COC però amb el mandat caducat, ha admès que buscaran convertir l'organisme en el màxim representant de l'esport català a nivell internacional. Un fet que ha de ser compatible amb la legislació vigent.

Es tracta d'una iniciativa que busca preparar el terreny davant d'una hipotètica independència de Catalunya. En aquesta línia, el COC pretén canviar els estatuts amb la idea d'adaptar-los a la Carta Olímpica. L'objectiu final és que el màxim organisme a nivell internacional acabi acceptant la selecció catalana. Un fet que ja té precedent, com explica el mateix Esteva: "La referència és Kosovo, que no va ser reconegut per Espanya, però sí per la Comunitat Internacional i, després, pel COI."

Més enllà de la revitalització del COC, existeix una voluntat de seguir fent passos endavant de manera transversal, que ajudin a fer créixer l'esport català. Per això, Esteva admet que s'està treballant per crear el tribunal d'arbitratge de Catalunya. Una mesura que se suma al seguit de propostes que encapçalen la seva candidatura.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut