Natació sincronitzada

Gemma Mengual podria tornar a la competició en la modalitat de duet mixt

L'exnedadora, de 38 anys, prepara una coreografia amb Pau Ribas, de 19, al CAR de Sant Cugat. Tots dos podrien competir en el Mundial de Kazan d'aquest estiu

Actualitzat

Manté la mateixa expressivitat. I està en forma com quan va plegar, a principis del 2012. No passa el temps per a Gemma Mengual, que amb 38 anys i dos fills, torna a entrenar-se i es planteja un repte majúscul: reaparèixer en el pròxim Mundial, que es disputarà al juliol a Kazan (Rússia), competint en una modalitat que, per innovadora, centrarà totes les mirades: el duet mixt.

Gemma Mengual afirma: "Estem acabant de valorar si val la pena presentar el duo mixt o no. I en funció de com evolucioni aquest últim mes decidirem. Seria una mica estrany tornar a competir. Però en el fons el que farem seria molt diferent al que havia fet abans".

En realitat, només és diferent perquè al seu costat hi ha un noi. Pau Ribas. Dinou anys. És de Canyamars. I, a més de competir, fa d'entrenador a les Picornell de Barcelona i a Cardedeu, al Club Natació Pinetons. De petit, quan competia a Granollers, ja era una "rara avis". "Els meus companys de col·legi quan feia sincronitzada ja ho veien estrany perquè tothom feia futbol, bàsquet...", diu el Pau.

La inclusió del duo mixt en el Mundial li ha obert unes opcions de futur que fa uns mesos no s'imaginava. Cal acabar de polir la coreografia. Una rutina que ha creat i dirigeix la mateixa Gemma Mengual. Ella, més que ningú, decidirà si torna a la competició.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut