Mbappé, el golejador més jove de la història de França en un Mundial (Reuters)
Mundial

França supera un voluntariós Perú i es classifica per als vuitens de final (1-0)

Un solitari gol de Kylian Mbappé, el futbolista més jove de la història de la selecció francesa de marcar en una fase final d'un campionat del món, ha eliminat el voluntariós conjunt peruà

Xavi TorresActualitzat

Victòria i classificació de França davant d'un interessant Perú, a qui ha penalitzat la seva nul·la contundència en atac. La selecció francesa ha fet una gran primera part jugant molt bé les seves cartes. Didier Deschamps ha canviat de dibuix respecte la primera jornada sacrificant el blaugrana Dembélé pel jugador del Chelsea Giroud, que des de la seva posició de davanter centre ha fixat molt bé els centrals peruans, cosa que ha permès una gran llibertat de moviments a Griezmann i Mbappé. Tots dos han estat molt protagonistes per davant de Pogba, que també ha destacat.

El Perú de Ricardo Gareca se sent còmode amb la pilota, però li falta profunditat. Ha guanyat la possessió però, en canvi, només ha creat una ocasió, molt clara, de Guerrero. Lloris ha refusat el xut del davanter peruà amb les cames. En canvi, França té pólvora. Del minut 10 al 15, quatre ocasions de Griezmann (10' i 15'), Pogba (12') i Varane (14') que han espantat els jugadors peruans i els ha obligat a armar-se defensivament per evitar encaixar un gol que els acostés a l'eliminació del campionat ja que en la primera jornada van perdre amb Dinamarca per 1 gol a zero. Però França té molts recursos, des del talent individual de Mbappé, que ha estat a punt de fer un gol increïble després d'una rematada d'esperó (33'), al treball en equip que ha provocat l'1 a 0 francès. Recuperació de Pogba en la sortida de la pilota de Perú, intervenció de Giroud a l'espai i aparició d'Mbappé per empènyer la pilota a la xarxa. Primer gol del futbolista del PSG, el més jove de jugar i marcar en una fase final del Mundial en la història del futbol francès. Abans d'acabar la primera part, Lucas Hernández encara ha disposat d'una altra clara ocasió per ampliar el marcador, però el porter Gallese ha estat afortunat en la seva intervenció.

Dos canvis al Perú durant el temps de descans. Les entrades de Santamaría i Farfán (per Yotún i Rodríguez) han ajudat a instal·lar la selecció sud-americana en terreny francès. I així, sense descans, han buscat l'empat amb llançaments des de la llarga distància. Aquino (50') ha xutat a la creueta i Carrillo (60') i Advíncula (67') ho han fet per sobre el travesser de la porteria de Lloris. També ho han intentat treballant les bandes amb els habilidosos Cueva i Carrillo, com als 73 minuts, en què una centrada d'aquest últim ha estat rematada per Jefferson Farfán, però la pilota ha anat a parar a l'exterior de la xarxa de la porteria francesa. En l'última ocasió del Perú (87'), Guerrero ha enviat una falta a les mans de Lloris –que ha jugat el seu partit número 100 amb la selecció francesa-. Els peruans han fet una segona part molt bona, però sense gol no hi ha paradís.

En clau blaugrana, Umtiti ha estat titular i ha fet un bon partit, segur en tot moment. Pel que fa a Dembélé, Deschamps l'ha fet entrar en el lloc de Mbappé per jugar l'últim quart d'hora del partit. L'extrem ha tingut una ocasió (81') però el seu xut ha sortit molt creuat. L'1 a 0 final classifica França per a vuitens i envia el Perú cap a casa.