Jugadors espanyols celebren un gol a la semifinal (EFE)
Futbol sala

Espanya derrota clarament Rússia en la final del Campionat d'Europa (3-7)

La selecció que entrena José Venancio ha estat molt superior al seu rival a la final, una Rússia que ha anat sempre a remolc del joc dels espanyols

Daniel AlentoActualitzat

Espanya s'ha proclamat campiona d'Europa de futbol sala per setena vegada en derrotar Rússia, l'únic rival que en una ocasió el va derrotar en una final europea, per un clar 3 a 7, amb un català (José Ruiz, ElPozo Múrcia) i dos jugadors del FC Barcelona Lassa (Paco Sedano i Ángel Velasco "Lin") a l'equip.

En el minut 9, Àlex ha fet el primer gol per als de José Venancio. En només 2 minuts els espanyols han marcat 3 gols. 4 abans del descans, Pola ha fet el 0 a 2 després d'una recuperació de Rivillos. En el minut següent, primer ha anotat Rivillos en una jugada d'estratègia i després Pola ha aconseguit el quart arran d'una pilota recuperada per ell mateix. Just abans del descans, Rómulo ha marcat el gol de l'esperança per als russos.

Durant els primers minuts de la represa, la selecció de Rússia ha buscat reduir el seu desavantatge, però sense buscar encara la superioritat numèrica en atac. Quan faltaven 13 minuts, però, han decidit jugar la seva última carta, el porter-jugador. Quatre minuts més tard, en una recuperació que ha propiciat un contraatac, Miguelín ha fet l'1 a 5.

Robinho ha marcat en el minut 12 de la segona meitat per als russos. Els subcampions han insistit, però les bones aturades de Paco Sedano els han deixat sense premi. I a falta de 5 minuts, Miguelín ha marcat novament, i s'ha convertit en el Bota d'Or de l'Europeu compartida amb Rivillo, que amb el 2 a 7 ha sentenciat la final. Milovanov ha tancat el matx amb el 3 a 7 en els últims segons.