El Winterthur Barça fa els deures i venç el Fuenlabrada (78-60) en la lluita per entrar a la Copa

El Winterthur Barça ha fet els deures i ha guanyat l'Alta Gestión Fuenlabrada al Palau (78-60) en la primera de les finals de la lluita per classificar-se per a la Copa del Rei. Fran Vázquez ha complert el partit número 150 a l'ACB en el que ha estat el seu millor matx des que és al Barça amb 15 punts. La victòria del Pamesa València i del Gran Canària, però, obliguen els d'Ivanovic a derrotar el Valladolid i el Granada i a esperar que els rivals a la taula fallin, per entrar a la competició del KO.

Els d'Ivanovic han fet els deures davant l'afició i han derrotat l'Alta Gestión Fuenlabrada, el dia que Fran Vázquez complia el partit número 150 a l'ACB en el que ha estat el seu millor matx des que és al Barça amb 15 punts. Els visitants han aguantat només en el primer quart, en què fins i tot han arribat a anar en alguns instants per davant en el marcador. I és que en aquests 10 primers minuts, el Fuenlabrada ha estat molt encertat en els llançaments des del perímetre amb 4 triples de 5 intents. El Barça, però, ha començat a recuperar el joc elèctric inicial i s'ha acabat imposant en el parcial per un ajustat 22-20.

A partir d'aquí, s'han començat a posar de manifest les dificultats en atac del Fuenlabrada per jugar prop de l'anella, davant l'agressiva defensa del Barça. Un parcial de 10-0 ha permès als catalans anar-se'n en el marcador. A mesura que s'esgotava el segon quart, el joc ha agafat molta rapidesa. Dos triples de Jorge García als últims minuts de període han permès als de Luis Casimiro reduir distàncies i tornar a entrar en el partit, i han marxat al descans amb un 36-32.

La història per al Fuenlabrada s'ha acabat en començar el tercer quart. Fran Vázquez amb la batuta de l'equip ha estat clau perquè el Barça trenqués el partit, davant un rival que fallava molt i es mostrava poc encertat. En el tercer quart, els visitants només han estat capaços de fer 9 punts per 20 dels blaugranes, que han sentenciat el partit. En el darrer període, s'ha despertat Basile, que tot i fer-ho tard, ha valgut la pena, ja que ha agafat confiança i ha encistellat fins a quatre triples consecutius. En total, els blaugranes han anotat catorze triples, amb quatre també de Navarro. Fins a 23 punts ha tingut de màxim avantatge el Barça, en un matx on, precisament, Navarro ha estat el màxim anotador amb 17 punts.

El Pamesa ha complicat una mica més la classificació dels blaugranes per a la Copa després de guanyar el Reial Madrid 87-79, i també el Gran Canària, que ha superat el Bruesa per 86-73. Dos jugadors panamenys, Garcés i Douglas, han estat els botxins del Reial Madrid. El primer s'ha mostrat molt efectiu sota els taulers, amb 13 punts i 6 rebots, mentre que Douglas ha anotat 26 punts, amb un encert increïble des de fora de la línia dels 6,25: set triples de vuit intents. Aquests dos triomfs fan que el Barça necessiti guanyar el Valladolid i el Granada i esperar que els rivals a la classificació fallin per entrar a la Copa.