El València i l'Atlètic de Madrid empaten en un duel vibrant a Mestalla (1-1)

Correa ha avançat els "colchoneros" en el minut 26 i, en el 56, Rodrigo ha establert la igualada definitiva en un matx entre dos aspirants al títol

David CarballoActualitzat

El València i l'Atlètic de Madrid han empatat en un duel d'aspirants al títol elèctric i vibrant a Mestalla (1-1). Dos dels equips que més i millor s'han reforçat aquesta temporada han protagonitzat un partit molt intens que no semblava que fos de la primera jornada del campionat.

Els locals han començat dominant impulsats per una afició local molt il·lusionada amb el seu equip, però, en canvi, han estat els "colchoneros" els que s'han avançat en el marcador. En el minut 26, Correa ha rebut una assistència magistral de Griezmann i ha batut Neto amb un xut ajustat. El 0 a 1 ha donat confiança al conjunt del Cholo Simeone, que ha estat a punt de fer el segon amb una rematada de Diego Costa que Neto ha desviat amb una mà providencial.

En la represa, el València ha reaccionat i ha empatat en el minut 56 per mitjà de Rodrigo, que ha afusellat Oblak amb una canonada imparable. Com ha passat en la primera part, el gol de l'empat ha revifat els locals, que s'han pogut avançar amb un cop de cap de Gabriel Paulista que s'ha estavellat al pal

En un tram final amb alternatives, el València ha tingut la millor ocasió per emportar-se el triomf, però Oblak ha estat decisiu aturant el xut de Daniel Wass, que no ha pogut marcar en l'estrena com a jugador xe.

Triomf agònic de l'Athletic a San Mamés (2-1)

En l'últim partit de la primera jornada de lliga, l'Athletic Club ha aconseguit la victòria "in extremis" davant del Leganés. Els bascos s'han avançat en el marcador en el minut 28. Després de treure de banda i d'una centrada d'Unai López, el debutant Peru Nolaskoain ha marcat rematant de cap. Però, al cap de poc minuts, ha arribat l'empat a un. Al minut 33, Jonathan Silva ha rematat amb l'esquerra al centre de la porteria i ha fet el primer gol del Leganés. I, quan semblava que el partit acabaria amb aquest resultat, al minut 93, ja en temps afegit, Iker Muniaín ha marcat el 2 a 1 definitiu i ha desfermat l'eufòria de l'afició de San Mamés, que ha pogut celebrar el triomf en l'estrena d'Eduardo Berizzo a la banqueta.