El trident s'exhibeix davant de l'Athletic Club i porta el Barça als quarts de final de la Copa (3-1)

Luis Suárez, de jugada; Neymar, de penal, i Leo Messi, de falta directa, han superat amb autoritat la contundència dels bascos

Oriol LlachActualitzat

Luis Enrique ha plantejat el complicat partit de tornada dels vuitens de final de la Copa davant de l'Athletic Club amb dos canvis destacats en l'onze titular: Jasper Cillessen, a sota dels pals, i Rafinha, al mig del camp ocupant la posició de Rakitic.

L'Athletic Club ha saltat a la gespa del Camp Nou amb la determinació de no deixar passar el FC Barcelona i és que els blaugranes en tenien prou amb un sol gol per capgirar el 2-1 encaixat a San Mamés. Els bascos han teixit una autèntica teranyina amb pressions molt altes, obligant Cillessen a fer serveis molt llargs, amb molta velocitat a l'hora de replegar-se i, sobretot, amb molta contundència en tallar les jugades d'atac del Barça: Beñat i San José, en el primer quart d'hora, han fet anar per terra Leo Messi en dues ocasions quan encarava la porteria d'Iraizoz. A la tercera, l'àrbitre s'ha decidit a ensenyar la primera targeta groga per una dura entrada d'Etxeita sobre Neymar. El jugador basc, com a conseqüència d'aquesta falta, s'ha lesionat i s'ha vist obligat a abandonar el terreny de joc.

Poc després, el Camp Nou ha embogit quan el jutge de línia ha aixecat la bandera perquè ha vist Neymar en fora de joc en el moment de fer-li una assistència a Luis Suárez en el que hagués estat el primer del Barça. Les repeticions televisives han evidenciat que el brasiler estava en posició correcta.

Però lluny de perdre els nervis per una nova polèmica arbitral, el Barça ha sabut mantenir el cap fred i la insistència en l'atac. Pocs minuts després, ha arribat el primer gol del Barça: Luis Suárez ha obert el marcador amb un golàs de xut creuat al primer toc després d'una brillant assistència aèria de Neymar. Amb aquesta diana, l'uruguaià ha signat el seu gol número 100 amb la samarreta del FC Barcelona i el 300 del trident.

Només començar la segona part, Bóveda ha escombrat Neymar a dins de l'àrea i l'àrbitre no ha dubtat a xiular la pena màxima. El mateix davanter brasiler s'ha encarregat de xutar el penal i fer pujar el 2-0 en el marcador. Amb aquest gol, l' '11' del Barça acaba amb una sequera de tres mesos sense marcar.

Però l'Athletic Club no s'ha deixat intimidar i, quan el Camp Nou encara celebrava el gol de Neymar, el català Enric Saborit ha rematat de cap una gran centrada d'Elustondo enviant la pilota al fons de la xarxa, 2-1 i l'eliminatòria que quedava totalment oberta.

Però el pas als quarts de final han quedat encarrilats per al Barça gràcies a un gran gol de Leo Messi de falta directa. Com ja va fer en el partit d'anada, el crac argentí ha superat Gorka Iraizoz a pilota parada deixant-lo bocabadat a sobre de la línia de gol.

El Barça, amb un Luis Suárez molt motivat fins el darrer minut, ha mantingut la pressió fins al final del partit en busca del gol de la tranquil·litat i és que si l'Athletic de Bilbao hagués marcat un gol més, l'eliminatòria hagués estat pels bascos.